• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır-Sütun Özet Tablo / KDV Özeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan walabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Merhaba,

Ekli dosyada Bir örnek dosyam mevcut.

İstenen şey ise şudur, Userform üzerinde oluşturulan textboxlara girilen verilerin satırlara ve sütunlara yazdırılması, devamında toplama işlemi yapılacak.

Dosya üzerinde de açıklama mevcut yapılabilir mi. Yada farklı bir öneri de olabilir amaca uygun. Acil bir konu olduğu için biraz düzensiz anlatmış olabilirm.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek , fikir verebilecek biri var mıdır.

Teşekkürler,

Anladığım kadarıyla form üzerinden satır kutucuğuna bir değer girdiğinizde bu değerle başlayan verileri diğer sayfada bulup benzersiz bir şekilde ilgili sayfada satırlara yazacak.

Aynı işlemi sütun içinde yapmak istiyorsunuz.

Eğer bu şekildeyse bilgi verebilir misiniz?

Korhan Bey doğrudur,

Daha önce de siz benim muavinden yola çıkıp mizanla bilançoyla ilgili bazı sorularıma cevap vermiştiniz. Satır yazdığım yer, satır başlıklarıdır.

Örneğin ilgili kutucuğa 391 yazdım. Ancak bu 391 ile başlayan hesaplar demek, binlerce satırda 391 hesap ile başlayan kayıt olabilir, burda yapılacak olan 391 hesapla başlayan benzersiz değerleri satır hücrelerine sıra ile yazdırmak, benzersiz değerleri tabi, en fazla 7-8 tane çıkar,

Devamında sütun kısmına örneğin 600 yazdım , 600 ile başlayan değerleri sütuna yazdırcak,

Bir de bu hesap kodlarının hesap adları mümkünse satırda alta, sütunda ise sağa yazılacak,

En son ise hesaplama işlemleri.

Hesaplama işlemlerini sanırım çoketopla gibi fonksiyon ile sizlerin daha önceki cevaplarınızdan kendim çıkarabilirim, ilk etepta önemli olan bu satır - sütun değerlerinin, hesaplarının yazdırılması.

Geri