• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır-Sütun karşılaştırması yapıp, diğer verileri yan sütun ve satıra yazma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR

Merhabalar,

Tabloda görüldüğü gibi A sütunu ile G sütununun karşılaştırmasını yapıp sağ tarafta bulunan telefon, dahili ve telsiz numaralarını sol tarafta bulunan telefon, dahili ve telsiz sütunlarına aktarmak istiyorum.

A ve G sütunlarında aynı ad soyad olanları bulup H,I,J de bulunan numaraları, B,C,D ye aktarımını sağlayacak formul ve kod hakkına yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Merhabalar,

Tabloda görüldüğü gibi A sütunu ile G sütununun karşılaştırmasını yapıp sağ tarafta bulunan telefon, dahili ve telsiz numaralarını sol tarafta bulunan telefon, dahili ve telsiz sütunlarına aktarmak istiyorum.

A ve G sütunlarında aynı ad soyad olanları bulup H,I,J de bulunan numaraları, B,C,D ye aktarımını sağlayacak formul ve kod hakkına yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Merhaba
B2 hücresine
Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A2;$G:$J;SÜTUN(B2);0));"";DÜŞEYARA(
$A2;$G:$J;SÜTUN(B2);0))
Bu formülü yazın. Sağ'a ve aşağıya doğru çekerek çoğaltınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Kral. Büyük bir külfetten kurtardınız beni.

Fazladan bir ricam daha olacak :)

Aktarımı yaptıktan sonra karşılığı bulunamayan alanlarda "0" ya da "#YOK" yazıyor. Bu alanların boş gelmesini de sağlayabilir miyiz. Tek tek ya da filtreleyip silmek uzun zamanımı alacak.

Çok teşekkür ederim Kral. Büyük bir külfetten kurtardınız beni.

Fazladan bir ricam daha olacak :)

Aktarımı yaptıktan sonra karşılığı bulunamayan alanlarda "0" ya da "#YOK" yazıyor. Bu alanların boş gelmesini de sağlayabilir miyiz. Tek tek ya da filtreleyip silmek uzun zamanımı alacak.

Üstteki formülü güncelledim.

Geri