• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır sonu hücreyi başa yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 eng
Merhabalar
Excelde eski sizlerin arasında yeneyim yardımlarınız için şimdide teşekkür ederim.
Sorum şu;
Satırın sonlarındaki son iki hücreyi satırın başına yazdırma. Mesela bazı satırlar AC sütununa kadar veri varken kimisinde BC sütununa uzuyor bende her seferinde satır sonundaki son iki hücredeki veriyi en başta görmek istiyorum. Sanırım anlatabildim.
Teşekkürler

Satır sayınız ne kadar? Ona göre sütun sonu döngüsü kurmak lazım.

İLAVE : Bir tane düğme içine aşağıdaki kodları yapıştırın. ss değerini elle 10 verdim. 10 satır için çalışır. eğer belirli bir son satır bilgisi yoksa ve sütuna göre değişiyorsa onun içinde C1048576 yazan yeri değiştirin.
Kod:
ss=10
'ss = Sayfa1.Range("C1048576").End(xlUp).Row
For i = 1 To ss
 Sayfa1.Cells(i, 1).Value = Sayfa1.Cells(i, Sayfa1.Cells(i, Columns.Count).End(xlToLeft).Column - 1).Value
 Sayfa1.Cells(i, 2).Value = Sayfa1.Cells(i, Sayfa1.Cells(i, Columns.Count).End(xlToLeft).Column).Value

Next i

Son düzenleme:
Merhaba,
Fonksiyon ile alternatif.
B1:K1 aralığına verileri girdim.(J1,K1'i boş bıraktım)
Son veriyi bulmak için;
Kod:
=İNDİS($B1:$K1;MAK(EĞER($B1:$K1<>"";SÜTUN($B1:$K1)-SÜTUN($B1)+1)))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile giriniz.[/COLOR]
Sondan bir önceki veri için;
Kod:
=İNDİS($B1:$K1;MAK(EĞER($B1:$K$1<>"";SÜTUN($B$1:$K$1)-SÜTUN($B1))))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİFT + ENTER ile giriniz.[/COLOR]
kullanınız.
İndis - Index
Mak - Max
Eğer - If
Sütun - Column
İngilizce formül karşılıkları.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu kadar hızlı dönüş beklemiyordum öncelikle ilginiz için teşekkürler,
Şuam ofis dışında olduğum için deneyemiyorum ama bu butona ekleyeceğim kod için biraz cahilim butona nasıl ekleyeceğimi biraz daha açıklayabilirmisiniz?

satır sayısı değişken bazen filtre uygulayıp alanı daraltmam gerekiyor ama dediğiniz gibi buton yaptım ve çalıştırdım fakat hiç bişey olmadı.
Satır sayınız ne kadar? Ona göre sütun sonu döngüsü kurmak lazım.

İLAVE : Bir tane düğme içine aşağıdaki kodları yapıştırın. ss değerini elle 10 verdim. 10 satır için çalışır. eğer belirli bir son satır bilgisi yoksa ve sütuna göre değişiyorsa onun içinde C1048576 yazan yeri değiştirin.
Kod:
ss=10
'ss = Sayfa1.Range("C1048576").End(xlUp).Row
For i = 1 To ss
 Sayfa1.Cells(i, 1).Value = Sayfa1.Cells(i, Sayfa1.Cells(i, Columns.Count).End(xlToLeft).Column - 1).Value
 Sayfa1.Cells(i, 2).Value = Sayfa1.Cells(i, Sayfa1.Cells(i, Columns.Count).End(xlToLeft).Column).Value

Next i

bu şekilde dener misin? ss=10 satırını silmeyi unutmuşum.
Kod:
ss = Sayfa1.Range("C1048576").End(xlUp).Row
For i = 1 To ss

Next i

hemen deniyorum bu arada buraya dosya nassıl yüklüyruzz yada harici yükleme yapabiliyormuyuz?

"altın üye" değilseniz forumu kullanarak dosya yükleyemezsiniz. çözüm olarak dosya paylaşım sitelerini tavsiye ederim.

Merhabalar
örnek dosyayı ekte sizinle paylaşıyorum
AA sutununa o satırdaki sondan bir önceki (yani Son GFR Tarihi ne ise) veriyi AB sutununa ise yine aynı satırdaki son veriyi yazdırmak istiyorum.
yaklaşık 1500 satır var ve bazı satırlar boş.

http://speedy.sh/G4gkH/sample.xls

teşekkürler.

çok teşekkür ederim gayet başarılı çalışıyor.
şimdi bunu kendi takip tabloma ekleyip kullanmak kaldı.

kendi takip tablonuzda da veriler aynı yerlerde yazacaksa sorun yok :D

takip tablomda da aynı yerlerde ama satırların başında veriler var. Fakat butonu ya tam kopyalayamadım yani buton kodunu yada benim excelde bir sorun var. Butonu nasıl kopyalayabilirim?

birde son değerleri yazdıracağım hücreleri değiştirmek istersem nasıl bir yol izlemeliyim kodlarda AA yada AB gibi bir yer göremediğim için soruyorum.

27 ve 28. sütun demek. AA ve AB sütunlarının sırası. orayı değiştir.
Kod:
Sayfa1.Cells(i, [COLOR="red"][B]27[/B][/COLOR]).Value 
Sayfa1.Cells(i, [COLOR="Red"][B]28[/B][/COLOR]).Value

systan kardeşim ben tekrar bişey sorucam;
kendi tablomun içine senin makroyu ekleyemedim. buton ekleden ekle dedikten sonra kodu ekledim çalıştırıyorum ama makro bulunamadı diyor bi türlü olmadı neyi yanlış yapıyorum anlayamadım en son senin eklediğin sample dosyasına kendi tablomu copy paste yapıyorum o şekilde çözmeye çalışıyorum. ama bu kulağımı tersten tutmak gibi oluyor. ne yapmalıyım.

aşağıdaki kontrolleri yapar mısın?
-kodları kopyalarken Private Sub CommandButton1_Click() ve End Sub ile beraber kopyalama
-kodları kopyaladığın sayfanın adı sayfa1 mi?
-AE sütunundaki kayıt sayısına göre son sütunların alır, AE sütununda veri var mı kontrol et

Geri