• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır silme

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar arattım ama forumlarda tam isteğimi karşılayan bir şey bulamadım .herbiri 5 er satırdan oluşan listem var excell de ben bu 5er satırın son iki satırını otomatik olarak silmek istiyorum .Çok acil yapmam gerek yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Sorunuz örnek dosya ile destekleyiniz.

Her bir isim soyismin altında bir tane boşluk kalacak yani 3 tane satır olacak .Altta kalan iki tane satır silinecek .

Ekli dosyalar

Arkadaşlar , Uzman arkadaşlar ;

Dosyayı tekrar ekliyorum anlatmak sistediğim tam anlaşılmadı herhalde .Veriler ilk üç satırda kalacak daha doğrusu veri olmasa da ilk üç satır kalacak onun altındaki son iki satırı silmek istiyorum .
Dosya ektedir saygılar ...........

Ekli dosyalar

Değerli site yöneticisi arkadaşlar bu kadar zor mu sorduğum soru 54 kişi bakmış bir tane cevap yok . Çok rica edeceğim birisi cevap versin artık

kardeş sayfaya bir buton ekle ve şu makroyu bir dene:

Dim don, sat, say As Integer
don = 0
say = 1
sat = 3
sub1:
don = don + 1
If don = 400 Then
GoTo sub2
Else
For x = 1 To 3
Rows(sat).Delete
Next
sat = sat + 2
GoTo sub1
End If
sub2:

kardes 1 defa yap yoksa bütün kayıtlarını silebilir diye tahmin ediyorum. isin acele diye fazla ugrasmadım. dolu olanı silmeyeni daha sonra yapabilirim istiyorsan

Valla kardeşim bilgiler tahmine bırakılmayacak kadar önemli .Bu yüzden tam kodu verebilirsen memnun olurum .Zaten çalıştıramadım kodu

merhaba
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
don = 0
say = 0
sat = 3
sub1:
don = don + 1
If don = 400 Then
GoTo sub2
Else
For x = 1 To 2
Rows(sat).Delete
Next
sat = sat + 3
GoTo sub1
End If
sub2:
soru = MsgBox("Satırlar Silindi Teşekkür İçin Lütfen Evet'e Tıklayın?", vbQuestion + vbYesNo)
If soru = vbYes Then
Shell "explorer.exe http://www.excel.web.tr", 1
End If
End Sub
deneyiniz
Önemli Not : bilgi kaybetmek istemiyorsanız lütfen yedek alınız
önemli not : sadece bir kere basınız
ben iki defa denedim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
don = 0
say = 1
sat = 3
sub1:
don = don + 1
If don = 400 Then
GoTo sub2
Else
For x = 1 To 3
Rows(sat).Delete
Next
sat = sat + 2
GoTo sub1
End If
sub2:
soru = MsgBox("Satırlar Silindi Teşekkür İçin Lütfen Evet'e Tıklayın?", vbQuestion + vbYesNo)
If soru = vbYes Then
Shell "explorer.exe http://www.excel.web.tr", 1
End If
End Sub
deneyiniz
Önemli Not : bilgi kaybetmek istemiyorsanız lütfen yedek alınız
önemli not : sadece bir kere basınız
ben iki defa denedim.

Teşekkürü baştan edeyim .

Ancak ben 3 tane satır kalsın istiyorum iki tane satır kaldı . Toplam 5 satırdan oluşuyor görüldüğü üzere ben alttaki iki tane satırın silinmesini istiyorum .Boş veya dolu farketmez .

Bunun yanına daha sütun ekleyeceğim çünkü üç satırı da dolu olan o yüzden bunun da üç satır kalması lazım

Soru 1- Bu kodu tüm sayfalarda ayrı ayrı çalıştırmak yerine bir kod ekleyip tüm çalışma kitabında çalıştıramazmıyım

Soru2- Benim listede 4 tane satırdan oluşan listelerde var bunların sadece enalt satırını silmek için nasıl bir düzenleme yapabilirim teşekkürler.

Geri