• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır sil,

Merhaba,

Kodlar eklediğiniz dosyada bende çalışıyor. Sizin asıl dosyanızda başka bir durum söz konusu olabilir.

Not : Üyemizin sistemine uzak bağlantı ile bağlanıp hatayı kontrol ettim. AS400 veri bağlantısı ile veriler exele aktarılıyor. Bu sebeple kodlar hata veriyor. Çözüm bulana kadar döngülü çözümleri kullanmasını önerdim.

Merhaba,

Kodlar eklediğiniz dosyada bende çalışıyor. Sizin asıl dosyanızda başka bir durum söz konusu olabilir.

Not : Üyemizin sistemine uzak bağlantı ile bağlanıp hatayı kontrol ettim. AS400 veri bağlantısı ile veriler exele aktarılıyor. Bu sebeple kodlar hata veriyor. Çözüm bulana kadar döngülü çözümleri kullanmasını önerdim.

korhan bey cümle içinde geçti diye soruyorum kusura bakmayın, as400 den excel veya word a veri aktarmak mümkünmü?

Merhaba,

Office 2003 de sorun yok. Ancak 2010 da söz konusu hatayı veriyor.

Merhaba Korhan Bey,
Geçtiğimiz günlerde uzak bağlantı ile AS400 sisteminden aktarılan veriye istinaden yazıyorum. Yazdığınız kodlar sonuna kadar sorunsuz kusursuz çalışıyor. Sıradan bir excel ya da 2003 versiyonunda vermeyen hatanın 2010 versiyonunda neden verdiğini uğraşlarım sonucunda buldum. Çok basit bir sorun yüzünden bu şekilde hata veriyor.Buna istinaden #13 nolu mesajdaki kodlarınızda ufak bir uyarlama yapılırsa, eminim AS400 sistemiyle çalışan sayfa da bu istenmeyen satırlar çok rahat bir şekilde silinecektir.
B3:B sütun aralığındaki verilerin sıralı olması gerekiyor. Bu sıralama büyükten küçüğe ya da küçükten büyüğe fark etmiyor sadece sıralı olması gerekiyor. O zaman sorun vermeden sonuca gidiyor. Bu sayfa as40 sistemiyle çalıştığından dolayı sıralı veri aktarılmıyor. Kod bu şekilde uyarlanırda sonuç kusursuz olacaktır.
İyi çalışmalar dilerim.

Sayılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba Tekrardan kodlardan önce sıralama makrosu ekleyerek sorun sağlıklı ve çok hızlı bir biçimde çözüme kavuşmuştur. Teşekkür ederim Herşey için.
İyi çalışamalar dilerim.

Merhaba,

Kullanılan programlarda bu şekilde bir raporlama varsa (ki çoğunda vardır diye tahmin ediyorum) tabiki excele ya da worda veri aktarımı yapılabilir.

korhan bey cümle içinde geçti diye soruyorum kusura bakmayın, as400 den excel veya word a veri aktarmak mümkünmü?

Merhaba Tekrardan kodlardan önce sıralama makrosu ekleyerek sorun sağlıklı ve çok hızlı bir biçimde çözüme kavuşmuştur. Teşekkür ederim Herşey için.
İyi çalışamalar dilerim.
Kullandığınız kodun sıralama makrosu eklenmiş halini bizimle de paylaşır mısınız?

Merhaba
Kendi oluşturduğum sıralama bu şekilde siz hangi sütun ve satıra göre sıralama yapacaksanız ona göre değişikli yapınız. Ancak bu sıralama as400 veri tabanlı çalışan bir excel için, sizin çalışmada çalışır mı çalışmaz mı, ya da ne kadar sağlıklı çalışır bilemem.
Sıralamayı makro kaydet ile yapabilirsiniz. Dosya ekleyin bakmak isterim.
Benim kullandığım kod aşağıda I3 hücresinde küçükten büyüğe doğru sıralama yapıyor. Siz kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Sub Seven()
ActiveWorkbook.Worksheets("AS400").ListObjects("Tablo_AS400_").Sort.SortFields. _
Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("AS400").ListObjects("Tablo_AS400_").Sort.SortFields. _
Add Key:=Range("I3"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, _
DataOption:=xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("AS400").ListObjects("Tablo_AS400_").Sort
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
End Sub

Teşekkür ettim. Veritabanını değiştirerek kodu kendi dosyama göre uyarlarım.

Geri