• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır sayısı fazla olan verilerin diğer sayfaya kaydedilmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
iyi çalışmalar...
forumda arattım fakat istediğim kodu bulamadım...bir sayfadan diğerine veri aktarımı yapıyorum....alt alta kaydedecek....yani kutu sayfasındaki bilgilerimi data1 isimli sayfama altalta kaydedecek....tek satır aktarımı yapabiliyorum fakat satır saısı artınca kod hata veriyor içinden çıkamadım....örnek dosya ekte mevcuttur....yardımcı olabilirseniz sevinirim...
iyi günler...

Ekli dosyalar

2003 formatında yollarsan bakarım.2007 yok.Çoğu kimsedede olacağını sanmıyorum.:cool:

Bunun için aklıma gelen en mantıklı çözüm,Bir tane userform hazırlamak ve o radan iki sayfayada verileri girmek.En doğrusu bu olur.Bunu isterseniz userformu hazırlayın ben uf den kayıt kodlarını yazacağım.:cool:

merhabalar....istediğim sayfalar arası bir çözüm....user form biraz işleri karıştırır....pratik olması açısından böyle bir çözüm arıyorum...yinede teşekkür ederim....

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub AKTAR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, Satır As Long, Kayıt_Sayısı As Integer

Set S1 = Sheets("kutu")
    Set S2 = Sheets("data1")
    Satır = S2.Range("A65536").End(3).Row + 1
    Kayıt_Sayısı = WorksheetFunction.CountA(S1.Range("A7:A65536"))

S2.Range("A" & Satır, "A" & Satır + Kayıt_Sayısı - 1).Value = S1.Range("I4").Value
    S2.Range("B" & Satır, "B" & Satır + Kayıt_Sayısı - 1).Value = S1.Range("I5").Value
    S2.Range("C" & Satır, "K" & Satır + Kayıt_Sayısı - 1).Value = S1.Range("A7:I" & Kayıt_Sayısı + 6).Value
    Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

MsgBox "Aktarım işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

teşekkür ederim...

kod çalıştı istediğim buydu teşekkür ederim....yalnız bir sorum olacak sub aktar () ile end sub arasındaki kodları makroya ekledim, fark etmeden "Option Explicit" kodunu kullanmadım ama hata vermedi işlemleri sıkıntısız yapıyor şuan....bilgi açısından eklemediğim bu kodun anlamı nedir?

tekrar teşekkür ederim...

Selamlar,

Dim ile başlayan tanımlamaları yapmanız için sizi zorlar. Bu işe yaramaktadır. Tanımlama yapmak kod yazmanın temellerinden birisidir.

makroyu denedim fakat 3 satır fazladan atıyor...acaba neden olabilir...

Selamlar,

İlk eklediğiniz örnek dosya ile sizin uyguladığınız aynı ise problem yaşamamanız gerekir. Farklı ise kodu düzeltmek gerekebilir.

dosyalar aynı ama hata veriyor....isimler,sütunlar,satırlar hemen hemen herşey...anlamadım bende...kodu kullandığım dosya sizden gelen dosya değil....farklı bir dosyaya ekledim makroyu ama biçimsel olarak herşey aynı,sadece içinde eski datalar vardı yeni bilgilerin onun altına sıralanmasını istiyordum....ama olmadı...3 satır boş atıyor...sizce neden olabilir?

Geri