• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır saydırma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar, ekte ki excel de Afyonkarahisar ilinden olan ve kar amacı güdenler ile Afyonkarahisar ilinden olan ve kar amacı olmayanların satırlarını ayrı ayrı saydırmak istiyorum. listenin son kısmında oluşturmak istediğim tabloyu da oluşturdum. satırsay formulunu kullandığım zaman sadece afyonkarahisarın sayısını hesaplatabiliyorum, fakat afyonkarahisarı hem kar amacı güdenler hem de kar amacı gütmeyenler olarak satırlarını ayrı ayrı nasıl hesaplatabilirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki formülü C73 hücresine yazarak sağa ve aşağı doğru çoğaltınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$3:$B$69=C$72)*($C$3:$C$69=$B73))

istediğim bu değil b kolonunda kar amacı güden ve gütmeyenler var c kolonunda ise dört ilin isimleri yer alıyor. yapmak istediğim ikili filtre yaparak satır saydırmak. örnek vermek gerekirse afyon ilindeki kar amacı gütmeyenlerin sayısının bir hücreye yazılması, afyon ilindeki kar amacı güdenlerin sayısının başka hücreye yazılması gibi.

Olması gereken değerleri manuel girip dosyayı tekrar ekler misiniz?

Benim verdiğim formül istediğiniz sayıları veriyor. Ama siz farklı bişey istiyorsunuz, bunu ben anlayamadım.

Ekli dosyalar

topla.çarpım formulünü bilmediğim şekilde yorumlamışsınız, doğru sonucu veriyor. emeğinize sağlık

Geri