• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır renklendirme

pristineli45

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Forumda konu ile ilgili örnek çok ama ihtiyacımı tam karşılayan bulamadığım için size müracaat etmeye karar verdim. Koşullu biçimlendirme ile bir yere kadar getirebildim ama dediğim gibi tam istediğim bu değil.
Ekli tabloda görüleceği üzere;
B-D-F-H-J-L sütunlarına girilen rakamsal değerler, 180,54'den büyük,179,46'dan küçük ise sıra numarası ve rakamın bulunduğu hücre kırmızıya boyansın, bu değerler arasında ise normal renginde kalsın. Boş olan hücreler,benim örneğimde olduğu gibi kırmızı değil de kendi renginde kalsın.
Dediğim gibi koşullu biçimlendirme ile bir yere kadar getirdim. Eğer makro ile çozüm varsa o da olur..Ancak,buton aracılığı ile değil de, rakam girip enter tuşuna basıldığı anda renklendirme yapılsın istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Hayırlı akşamlar,
Akşam akşam umarım doğru anlamışımdır.
Kod:
=EĞER(YADA($B8>180,54;$B8<179,46);1)

Bzace arkadaşım.Öncelikle ilgine ve emeğine teşekkür ediyorum. Ama ,benden mi kaynaklandı bilmiyorum.Tüm satırı renklendiriyor. Örneğin;8 satır no'lu (A15 hücresi) parçanın ölçüm değeri (B15 hücresi) yazıldığında,ölçüm toleranslar dahilinde ise beyaza dönüşüyor.Buraya kadar sorun yok. Fakat,yanındaki 508 satır no'lu (C15 hücresi) parçanın ölçüm değeri tolerans dışı ise D15 hücresi kırmızı kalması gerekirken o da beyaza dönüşüyor.Yani formül tüm satırda işlem görüyor. Umarım anlatabilmişimdir.

. . .

Kodlar ile yapmak isterseniz.
Çalışma sayfasının kod bölümüne

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

On Error Resume Next
If Target.Column = 2 Or Target.Column = 4 Or Target.Column = 6 Or _
Target.Column = 8 Or Target.Column = 10 Or Target.Column = 12 Then

If Target.Value > "180,54" Or Target.Value < "179,46" Then
Target.Offset(0, -1).Interior.Color = 255
Target.Offset(0, 0).Interior.Color = 255
Else
Target.Offset(0, -1).Interior.Color = xlNone
Target.Offset(0, 0).Interior.Color = xlNone
End If

[B]If Target.Value = "" Then
Target.Offset(0, -1).Interior.Color = xlNone
Target.Offset(0, 0).Interior.Color = xlNone
End If[/B]

End If
End Sub

Düzeltme: # 6 nolu mesajdaki isteğe göre, revize edildi.

. . .

Son düzenleme:
Arkadaşlar..Hepinizin ilgi ve emeğine çok ama çok teşekkür ediyorum.. Hüseyin arkadaşımızın verdiği kodlu işimi gördü..
Ufak bir ek yapılailir mi?
Veriler silindiğinde hücre kırmızıya boyanıyor.Beyaza dönerse daha iyi olacak.
Turist kardeş.Yaptığınız koşullu biçimlendirme sadece B sütununda çalışıyor. Diğer sütunlarda çalışmadı.

Hüseyin kardeş tekrar merhaba.
Çok ama çok özür dileyerek ufak bir ricam daha olacak.
Bir buton aracılığı ile sayfa2'ye, tolerans dahilindeki mavi hücreler ile tolerans dışı olan kırmızı hücreleri ayrı ayrı listeleyebilir miyiz?

Hüseyin kardeş tekrar merhaba.
Çok ama çok özür dileyerek ufak bir ricam daha olacak.
Bir buton aracılığı ile sayfa2'ye, tolerans dahilindeki mavi hücreler ile tolerans dışı olan kırmızı hücreleri ayrı ayrı listeleyebilir miyiz?
. . .

Bunu yeni konu başlığında işlemek doğru olacaktır.
Şu kısımları belirterek yeni konu açınız.
3000 adet sabit mi ?
Biçimlendirmenizdeki mavi ve kırmızı dolgunun renk kodları nedir ?

. . .

Geri