• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır olarak sil..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Gönderilen sayfası B3:B yazılan veri, gelenler sayfası B3:B var ise bir buton yardımıyla gelenler sayfasından o veri olan hücrenin, satır olarak silinmesi gerekmektedir. Silinirken gelenler sayfasında o rolik numarasına ait tip kodu da, gönderilen sayfasından o rolik numarasının yanına yazılması gerekiyor. Örnek dosya da gerekli açıklamaları yaptım. Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu işlemi yapan kod elimde mevcut lakin ben verileri tane tane değil de liste şeklinde giriyorum. Onlarca da olabilir yüzlerce de olabilir. Elimde ki kod fazlasıyla yavaş çalışıyor. Excel çalışmalarını donduruyor ve kapanıyor. Daha sorunsuz baya baya hızlı çalışmasını sağlayabilir miyiz?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kod:
Sub Gelenlerden_sil()

Dim sonGonderilen As Long, sonGelen As Long, i As Long, f As Range
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual

sonGonderilen = Range("b65536").End(3).Row
sonGelen = Sayfa2.Range("b65536").End(3).Row

For i = 3 To sonGonderilen
        Set f = Sayfa2.Range("b2:b" & sonGelen).Find(Cells(i, "b"), lookat:=xlWhole)
        If Not f Is Nothing Then
            Cells(i, "a") = Sayfa2.Cells(f.Row, "a")
            Sayfa2.Rows(f.Row).Delete
        End If
    Next
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar bu kodları çalışması daha hızlı hale getirmek için ne yapabiliriz.
Yada daha hızlı çalışması için yenidenmi yazmak gerekiyor.
Yardımcı olabilirmisiniz.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhabalar,
Herkese günaydın, hayırlı sabahlar,
Arkadaşlar bu konuyu nasıl çözüme götürebiliriz. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,
Arkadaşlar bu konuya vakıf olacak, arkadaşımız hocamız yok mu? Ya da bu kodları daha hızlı çalışması için ne yapabiliriz.

Geri