• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
office 2007-trkçe
Değerli dostlar.Bir sorunum var yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Hazırladığım bir uygulama içerisinde form3 de bulunan iki adet combobox kutusu mevcuttur. 1.ci ve 2.ci comboboxlarda seçtiğim items'ler sayfa3'de mevcut olan kritelerde süzme yapmaktadır. Süzülen satır no değişken olabiliyor. Zira sayfa3'de kullanılan toplam satır sayısı 140. Şimdi süzülen bu satırın tamamını, yine sayfa3'deki 150.ci satıra kopyalamak istiyorum. İlk kez forma yazıyorum. Hatalıysam kusura bakmayın. İlgilenecek dostlara çok teşekkür ederim.

Merhaba
Dosya eklerseniz ayrıca içinde açıklama eklemeyi unutmayınız

Değerli Hocam
Örnek dosyayı upload ettim: MENFEZ PROGRAMI-1.rar
Açıklamaları giriş sayfasına yazdım.Tekrar teşekkür ederim.

Hocam
Upload bölümünden dosyayı tekrar yükledim. Sanırım dosya adını yazarken kelime aralarına (_) işareti koymamışım. Çok özür

Ekli dosyalar

ihsan Hocam.Dosyayı gönderdim. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.teşekkürler

ihsan Hocam.Dosyayı gönderdim. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.teşekkürler

Dosyaya dün akşam baktım içinde açıklama olmadığı için bir yorumda bulunmadım. Lütfen daha dikkatli davranın içindeki bilgiden hiç bir şey anlaşılmıyor.
Benden bu kadar artık diğer arkadaşlar yardımcı olurlar

Değerli Hocam. Yapmak istediğim ama yapamadığım şeyi giriş sayfasına "sorunlar" başlığı ile yazmıştım.
Form2 de bulunan Combobox3 ve Combobox1 den değer secip sayfa(Govde_Kriter) de süzme yaptırıyorum.
Süzme yapılan bu satırı 150 nolu satıra kopyalatmaktı. Sanırım bu konuda biraz rahatsız ettim.Çok özür diliyorum. Zira bende yaklaşık 9 yıldır Asp,delphi,c++, sql dillerinde yerli-yabancı bir çok forumlarda bildiğim her şeyi yılmadan paylaştım ve paylaşmaya devam ediyorum. VB ve makro yazmada cok eksiğim olduğunu biliyorum ve bu nedenle sizlerden yardım istedim. Ilginize sonsuz teşekkürler. Saygılarımla

Saatlerce uğraşma ve araştırmanın sonucunda sorunuma çözüm buldum. Faydası olur diye düşünerek bu kodu sizlerle paylaşıyorum.

Formda bulunan iki adet combobox'dan items seçerek sayfada süzme(filitreleme) yapıyoruz. Yaptığımız süzme sonucu bulunan satırı istediğimiz satıra yada sayfaya kopyalıyoruz.

Private Sub ComboBox3_Change()
On Error GoTo HATA
Sheets("GOVDE_KRITER").[A7].AutoFilter FIELD:=1, Criteria1:=ComboBox3 & "*" 'Dolgu yük.süzmesi yap
HATA:
End Sub

Private Sub ComboBox1_Change()
On Error GoTo HATA
Sheets("GOVDE_KRITER").[B7].AutoFilter FIELD:=2, Criteria1:=ComboBox1 & "*" 'Açıklık süzmesi yap
HATA:
End Sub

Private Sub KopyalaButton_Click()
Selection.EntireRow.Select
sat = Range("A1:A63563").End(4).Row
For I = 1 To 54 'Kopyalanacak sütun adedi
Sheets("GOVDE_KRITER").Cells(150, I) = Cells(sat, I) 'kopyalanacak olan sayfa ve satır
Next I
End Sub

"Başarıdaki mutluluk, azim,özveri ve güvende saklıdır." Johanna Floid

İlgilenenlere sonsuz teşekkürler.

Geri