• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Kaydırma ?

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Excel ile çok bir geçmişim yok. İnternet de gördüğüm kadarıyla bir dosya hazırlamaya çalıştım ve tahmin edeceğiniz gibi takıldım. Diğer sayfalardan bilgileri alıp sistem kurup faturaya yansıtmak istiyorum. Sorunumu örnekle açıklayayım. Fiyatlar adetler başka bir sayfada ayarladığım sistemden geliyor.

Fatura sayfası
güneş paneli 5 adet 100 tl 500
rüzgar türbüni 2 adet 100tl 200
akü 1 adet 100tl 100
inverter 1 adet 100tl 100

Şeklinde bütün kalemleri kullanan bir sistemde sıkıntım yok. ama bu sistem değiştiğinde örneğin müşteri türbin istemiyor.

yok 0 adet 0 0
akü 1 adet 100tl 100

Fatura bu şekli alıyor. Yok yazan satırın sistem yeniden ayarlanana kadar ortadan kalkmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Not: Fatura alanı sabit bu yüzden alan bozulmasın sadece yok yazan satırın yerine dolusu gelsin istiyorum.

Son hali bunun gibi olmalı.Mümkün müdür?
akü 1 adet 100tl 100

Merhaba ; Faturanızda o kısma gelen hücreleri ( Örneğin ; D5,E5,F5,G5 )

Kod:
Range("D5:G5").Delete Shift:=xlUp
derseniz bir üste taşır diğer verileri

Tesekkurler yoldayim. Deneme sansim olmadi yoldayim ama faturada 5-10 kalem oluyor.Ben sadece sistem sayfasinda yok olarak gosterdigim kalemlere otomatik uygulanmasini eger yok secenegini degistirip bir urun secersem onu eklemesini istiyorum mumkun mudur verdiginiz kodla? Sanirim sadece silip tasima sagliyor gibi.

O zaman if ile "yok" değerini aratıp o hücrenin olduğu satırı sildirmek gerekiyor. Yapılabilr.

Merhaba.

Kesin ve çabuk sonuca ulaşmak için sorunuzu örnek belge ile desteklemenizi öneririm.

Örnek belge ve bunun foruma yüklenmesine ilişkin açıklamalar cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Geri