• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır ile sütun eşleştirme

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
merhaba,

forumda aradım ancak , belki de olmasına rağmen, bulamadım.
ekli dosyada A,B,C VE D firmalarının 2.satırda bulunan müdürlükler ile yaptığı iş sayıları bulunmaktadir. mesela A firması B2'de bulunan müdürlük ile 10 kez iş yapmıştır. 80 adet müdürlük bulunmaktadır. Firmalarımızın sayısı oldukça fazla. sizden ricam firmalarımızın en çok hangi müdürlük ile iş yaptığının tespit edilmesi. Örn. A firması 380 adet işlem ile en çok Hat Bkm Dış İstas. At ile iş yapmıştır.
teşekkürler
saygılarımla

Ekli dosyalar

Dosya.tc ye dosya ekler mi siniz?

anlayamadım. ekte dosya var ama siz farklı birşey mi istiyorsunuz.
Teşekkürler

Merhaba.

Aşağıdaki formülü örneğin CE3 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
EĞERHATA -> ISERROR ---- İNDİS -> INDEX ---- KAÇINCI -> MATCH ---- MAK -> MAX
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(B$2:CC$2;1;KAÇINCI(MAK(B3:CC3);B3:CC3;0));"")

Son düzenleme:
dosya.tc'ye yükledim. teşekkürler ömer bey, ancak hata veriyor formülün en sonunda bulunan kesme işaretleriden dolayı.

Bahsettiğiniz işaret kesme işareti değil iki adet çift tırnak oluyor.
Denemeden formül göndermiş değilim.

Ekli dosyalar

harika emeğinize sağlık. bazen herkes dikkatsiz olabiliyor.
çok teşekkür ederim.

saygılarımla.

Bahsettiğiniz işaret kesme işareti değil iki adet çift tırnak oluyor.
Denemeden formül göndermiş değilim.
Tekrar merhaba Sayın YILDIZ.

Kod:
[FONT="Arial Narrow"]......size insanları [B][COLOR="Red"]azarlama[/COLOR][/B] hakkını katiyyen vermiyor...... lakin lütfen ama lütfen [COLOR="red"][B]kırmadan incitmeden[/B][/COLOR][/FONT]
Gönderdiğiniz özel mesajı anlamakta güçlük çektim.
Hangi kelimem ile azarlamışım, kırmışım/incitmişim acaba? Merak ettim doğrusu.

Ben de kendimi alıngan sanırdım, siz iyice aşmışsınız demek ki.
Sağlıcakla.

Sn. Ömer Baran,

sizin yazı diliniz fazlasıyla kendini beğenmiş boyutta. nezakten özel mesaj atarak durumu ilettim lakin davranış seviyenize inmem gerekiyor ki iletişimi sağlayalım.

üslubunuzun karşılığı çok daha farklı olur. bilgi sahibi olmanız karşınızdaki insanı küçümseme hakkını size vermiyor. üslübunuza dikkat etmenizi rica ediyorum.

kolaylıklar diliyorum

Sayın YILDIZ cümlelerinizi yazdıktan sonra en azından bir kez okumanız yerinde olur diye düşünüyorum.

Forumda, TÜRKÇE konusundaki titizliğiyle, nezaket ve yardımseverleğiyle bilinen bir üye olarak yazdıklarınızı anlamlandıramıyorum doğrusu.

Kullandığınız,
-- azarlama/kırma/incitme/kendini beğenmişlik/davranış seviyesine inme /küçümseme kelimelerini bir kez daha düşünmenizi önerir,
--"üslubunuzun karşılığı çok daha farklı olur... üslübunuza dikkat etmeniz" şeklindeki tehditvari cümlelerinizin forum kurallarına da aykırı olduğunu,
-- bahsettiğiniz sıfatları gerektiren bir cevabım olduğunu düşünüyorsanız da forum yöneticilerine şikayette bulunabileceğinizi bilmenizi isterim.

Yaşınızı, eğitim durumunuzu bilemiyorum ama yine de son bir tavsiye; arada bir derin nefes alıp düşünerek cevap yazmalısınız bence.

Biraz usulet, biraz suhulet.

Tekrar cevap yazacaksanız ancak birkaç saat sonra görebileceğim, zira bir süre forumda olamayacağım.
.

Sn Baran,

Yaşınızı, eğitim durumunuzu bilmiyorum ki beni hiçte ilgilendirmiyor, insanları bu vasıflar ile ayırmıyorum. Akılın yaşta olmayıp başta olduğunu değerli atalarımız çok güzel ifade etmişler, ama yine de son bir tavsiye; arada bir derin nefes alıp düşünerek cevap yazmalısınız bence.

Kelimelerimi ayrı ayrı alıp farklı algı oluşturmaya çalışmak, size göre, zekice bir davranış.
Ve yaptığınız iyi yada farklı davranışları bırakın başkaları övsün, ki yapıyorsanız kesinlikle övülüyorsunuzdur.

Sn Muhammed Yıldız Bey,
Konunuza ilişkin bir örnek için açmıştım. Affınıza sığınarak yazışmalarınızı okudum.ANCAK,
Bizde Ömer Baran beyden birçok kez yapamadığımız konularda yardım aldık. Bugüne kadar hiç bir kırıcı, incitici kelimeye rastlamadım. Kendisi büyük bir özveri ile sitedeki arkadaşlara yardım ettiğini gördüm. Aman ha. Ömer beyi siteye küstürmeyelim.
Saygılarımla.

Geri