• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır içerisindeki belli verileri çekmek

Merhaba.

Konunuza ve örnek belgenize ilk kez baktım.
Son mesajınızdaki soru/sorun ile ilgili olarak Sayın turist mutlaka geri dönüş yapacaktır.

Konu sayfasındaki son örnek belgenizde yer alan metin kutusundaki J sütununa yönelik;
"G'ye göre Source sayfasında düşeyara, bulamazsan I'ya Source sayfasında düşeyara, yine bulamazsan B'ye göre IP'de düşeyara"
şeklindeki ihtiyacınız henüz görülmediyse;
örnek belgede mevcut kod'daki aşağıdaki siyah satırdan önceki ilgili satırı, mavi renklendirdiğim şekilde değiştirebilirsiniz.
Umarım yanlış anlamadım.
.
Kod:
[COLOR="Blue"][FONT="Arial Narrow"]ActiveCell.Formula = "=IFERROR(IFERROR(VLOOKUP(G2,Source!A:B,2,FALSE),VLOOKUP(I2,Source!A:B,2,FALSE)),VLOOKUP(B2,IP!B:D,3,FALSE))"[/COLOR]
Range("J2").AutoFill Destination:=Range("J2:J" & sonsatır), Type:=xlFillDefault[/FONT]

Vlookup formülü için bilgi dönüşü yapmışsınız ama vlookup kodu değil benim sorduğum.

C sütununda her satırda bulunan aşağıdaki gibi veriler mevcut
Kod:
show cellular 0/0/0 all | i PDP|Access|CHAP|Username|Password
PDP Type = IPv4
PDP address = 10.10.10.10
Access Point Name (APN) = xxxatm
Authentication = CHAP
Username: vpn_ATM685, Password: scsdcsd
PDP Type = IPv4
Access Point Name (APN) = 
Username: , Password: 
PDP Type = IPv4
Access Point Name (APN) = 3gnet
Username: , Password:

Bu bir hücrenin içinde olan veri. ve ben bu hücredeki veri içerisinden "PDP address = 10.10.10.10" verisindeki "10.10.10.10" verisini G deki satır karşılığına
"Username: vpn_ATM685" verisindeki vpn_ATM685 verisinide H sütununda karşısındaki satıra getirsin istiyorum

oonuda aşağıdakine benzer kodun yapması lazım
Kod:
Range("G1").Value = "PDP address"
Range("G2").Select
ActiveCell.Formula = "=IFERROR(SUBSTITUTE(TRIM(MID($C2,FIND(""address ="",$C2)+7,FIND(""PDP "",$C2)-(FIND(""address ="",$C2)+7))),CHAR(10),""""),"""")"
Range("G2").AutoFill Destination:=Range("G2:G" & sonsatır), Type:=xlFillDefault

Tekrar merhaba.

G sütunu için ilk satırı, H için ise ikinci satırı kullanarak sonuç almanız lazım.
Satırlardaki .....Formula = 'den sonrasına yapıştırın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]"=IFERROR(MID(C2,FIND(""PDP address"",C2,1)+14,FIND(CHAR(10),C2,FIND(""PDP address"",C2,1))-FIND(""PDP address"",C2,1)-14),"""")"

"=IFERROR(MID(C2,FIND(""Username: "",C2,1)+10,FIND("","",C2,FIND(""Username: "",C2,1))-FIND(""Username: "",C2,1)-10),"""")"[/FONT]

üstadım süper ellerine sağlık çok ufak bir sorun var

H sütununa çektiğimiz VPN değerlerinde aşağıdaki gibi isevpn değerini getiriyor
Kod:
Username: vpn_ATM665, Password: sdcsdc

ama aşağıdaki gibi password yazan satır aşağıdan başlamışsa vpn değerini getirmiyor. Bu şekilde olan vpn değerlerini nasıl getirebiliriz peki bilgilerinizi rica ederim
Kod:
Username: vpn_ATM2578
Password: dbvdfvdfv

Tekrar merhaba.

Aşağıdaki şekilde olması azım.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]"=IFERROR(MID(C2,FIND(""Username: "",C2,1)+10,IFERROR(FIND("","",C2,FIND(""Username: "",C2,1)),FIND(CHAR(10),C2,FIND(""Username: "",C2,1)))-FIND(""Username: "",C2,1)-10),"""")"[/FONT]

Deneyerek cevap yazmıştım.

-- Farkı durumlar için (hatalı dediğiniz durum da olsun) örnek birkaç satır veri olan
örnek belge yüklerseniz tekrar bakayım.

-- Ayrıca vpn_ATM2578 şeklindeki veri için;
.... vpn_... şeklindeki ilk kısım hep aynı mıdır?
.... şu adette karakter, en az şu adette karakter, en fazla şu adette karakter gibi bir uzunluk ölçütü var mıdır?
.

Örnek VPN ler şu şekilde

vpn_ATM2246
vpn_ATM539
vpn_ATM46

Merhaba.

25 numaralı cevapta düzeltme yaptım.
Sayfayı yenileyerek kontrol ediniz.
.

Üstadım emeğinize bilginize sağlık çok çok teşekkür ediyorum süper oldu

Geri