• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır eşitse belli satırdaki yazı girme formülü

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhabalar formül terimleri konusunda deneyimim yok ama sorunun aslını açıklamak istiyorum

1. C5 hücresine

F5 ile F8 arasındaki hücrelerdeki metinlerden B5 hücresine uyan varsa G5 ile G8 arasındaki isim soyisim değeri otomatik belirlensin.. Aşağı doğru çektiğimde B6-7-8 vs. hücrelerinde ne tanım varsa o isim değeri otomatik girilsin..

2. J5 hücresine öyle bir fonksiyon girin ki G5 hücresindeki ismin ilk 5 harfi çıksın

şu anlık anlamadığım bunlar daha sorun yaşadığım yerler olursa aynı konu altında yardımınızı rica edeceğim...

2. soruya cevap

1. sorunuzu anlamadım ama 2. sorunuz
=soldan("Hücreyi seçin";5)

merhabalar formül terimleri konusunda deneyimim yok ama sorunun aslını açıklamak istiyorum

1. C5 hücresine

F5 ile F8 arasındaki hücrelerdeki metinlerden B5 hücresine uyan varsa G5 ile G8 arasındaki isim soyisim değeri otomatik belirlensin.. Aşağı doğru çektiğimde B6-7-8 vs. hücrelerinde ne tanım varsa o isim değeri otomatik girilsin..

2. J5 hücresine öyle bir fonksiyon girin ki G5 hücresindeki ismin ilk 5 harfi çıksın

şu anlık anlamadığım bunlar daha sorun yaşadığım yerler olursa aynı konu altında yardımınızı rica edeceğim...

C5 hücresine şu formülü yazın =DÜŞEYARA(B5;F:G;2;0)
J5 hücresin şu formülü yazın =SOLDAN(G5;5)

ustalar biraz vakti olan birisi bana bu test konusunda yardımcı olabilir mi çözemediğim 20 den 8 soru var herhalde bilene çok uğraştırıcı değildir ama benim gibi bilmeyene göre çıkış yolu yok

excel test dosyasında becerebildiklerimin yazısını kırmızıya çevirdim kalanlar konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olabileceklere şimdiden allah razı olsun

Ekli dosyayı görüntüle rainbow.xlsx
Ekli dosyayı görüntüle EXCEL TEST.doc

Geri