• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır ekleyerek o satıra bir değerin ve formülün yazdırılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Sorum biraz karmaşık olabilir. gönerdiğim dosyada çok detaylı anlattım fakat burada çok basitçe anlatayım.
Örnek Dosya Linki : http://s8.dosya.tc/server3/c4mxp5/soru.rar.html

C2 ve C14 Standart verilerim olan 1. Grup Satırım.

Bundan sonraki grup satırlarım C2 hücresindeki değere göre formül içeren satırlardır.
yani
2. grup için C15-C27 satırları
3. Grup için C28-C40 satırları ve bu şekilde grup grup 13 satırlık veriler hücre içeriklerindeki yazan formüle göre C2 deki değere göre yapılandırılmıştır.

Sroum şu şekiilde

Her grup için ben bir alt satır ekleyerek bu satırda B hücresine a11 verisinin yazılmasını D sütunundaki hücreye 28 E sütunundaki hücreye "xxx.xxx.xxx.240" verisini yazılmasını C sütununda ise yeni eklenmiş satırda bir üstteki formülün devamının yazılmasını istiyorum.

Yani her grup için bir satır eklemek ve bu yeni eklenen satırları belirli verileri ve C hücresindeki devam formülünü yazdırmak istiyorum. Aşağıdaki resimlerde örnek olarak göründüğü gibi sarı satırlar eklenmiş ve belirli değerler yazılmış halidir.

s1.png
s2.png

bu sorum yapılabilecek bir düzeydemi yada yapılması için ne tür birşey olursa olur bilgilerinizi rica ederim

Şöyle bişey yapılamıyormu
2.satırdan başlayarak B.C.D.E sütunlarında bulunan 13 satırın altına 14. bir satır eklemek bunu her 13 satırda bir tekrarlamak.

eklenen bu boş satırda B hücresine "a14"
C hücresine bir üst satırdaki formülün devamı
D hücresine "28" E hücresinede bir üst satırdaki değerin aynısı yani xxx.xxx.xxx.240 yazdırmak

eğer bu yazdırmalar olmasa dahi sadece satır ekleme işlemi olsa dahi yeter benim için

bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

Aşağıdaki koda yakın birşey istiyorum. bu kod 13. satırdan sonra bir satır ekliyor ama diğer satırları her satırdan sonra 1 satır ekleyerek devam ediyor. bense her 13 satırda bir bir boş satır eklesin istiyorum. fakat bu kod 13. satır ile 12. satır arasına bir boş satır ekliyor. eğer 13. satırdan sonra ekleme yapamıyorsa bu şekildede olabilir. 12 ile 13 arasınada boş satır ekleyebiliriz. ama işte mesele bunu her 13 satırdan sonra bir boş satır araya eklensin istiyorum.

Kod:
Sub satirekle()
For x = [B65336].End(3).Row To 13 Step -1
Rows(x).Insert shift:=xlDown
Next x
End Sub

Geri