• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Eklemek

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba, faturaları listelediğim excel dosyasında aynı cari hesaplara ait faturaları A dan Z ye şeklinde sıraladım, her cari hesaba ait faturaların arasına boş satır ekleyerek her cari hesabın faturalarını gruplandırmak istiyorum 1000 kadar fatura var ve tek tek yapmak uzun zaman alıyor bunu hızlı nasıl yapabilirim? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorunuz oldukça afaki; sayfa adı yok, cari hesap kodlarının sütunu belli değil,
tabloda başlık satırı var mıdır belli değil, vs.

İstediğiniz şey cari kodu'ndan hareketle yapılabilir elbette.

Gereksiz mesajlaşmalara ve verilen cevapların gerçek belgeye uyarlanmasında sorunlar yaşanmaması bakımından sorunuzu;
gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belgeyle destekleyiniz.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Bunun için Excel'in Alt Toplam özelliğini kullanabilirsiniz. Manuel yapmanıza gerek yok. Bu özellik Veri sekmesinde yer almaktadır.
Sayfadaki boş satırları iptal edin.
Tablonuzdaki bir hücre seçiliyken Alt Toplam Özelliğini açın
Çıkan pencerede üstteki "Aşağıdakinin her değişiminde" kısmında Cari Hesap Unvanı"nı seçin
Kullanılacak işlevde Toplam kalsın
Alt Toplam Ekleme yerinde hangi sütunlarda alt toplam almak istiyorsanız onları işaretleyin, diğerlerinin işaretini kaldırın, Toplam KDV ve Fatura toplamı gibi
Tamam'a basın.

Yusuf Bey teşekkür ederim çok işime yaradı yalnız bu özelliği hem topla hem de say için yapabilir miyim?

Sanıyorum ikinci bir alt toplam yapıp, "geçerli alt toplamları değiştir"in işaretini kaldırırsanız olacaktır.

Ya da alt toplamla hiç uğraşmayıp aşağıdaki formülü H3 hücresine:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($E$2:$E3;$E3)=1;ETOPLA($E$3:$E$26;$E3;F$3:F$26);"")

Aşağıdaki formülü I3 hücresine:

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($E$2:$E3;$E3)=1;ETOPLA($E$3:$E$26;$E3;G$3:G$26);"")

Aşağıdaki formülü de J3 hücresine:

Kod:
=EĞER(I3="";"";EĞERSAY($E$3:$E$26;E3))

yapıştırıp aşağıya doğru kopyalarsanız her firmanın ilk satırında o firmanın KDV toplamını, fatura toplamını ve fatura sayısını ayrı ayrı görebilirsiniz.
Verilerinizin çokluğuna göre formüllerdeki 26'yı arttırabilirsiniz.

Ya da özet tablo raporunu kullanarak istediğiniz sonuçları özet olarak elde edebilirsiniz.

Geri