• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır Başlıklarına göre kontrol ve yazdırma

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Forum sakinleri ve Üstatlar merhaba,

Ekte bir örnek dosyam mevcut.

Şöylesi bir talebim olacak. Tablo sayfasındaki Satır Başlıklarının altına veri sayfasındaki Satır Başlıklarının altındaki verileri sırayla yazdırmak istiyorum. Yani bir makro kodu veri sayfasını son dolu hücresine kadar Satır başlıkları yönünden kontrol edecek, Tablo sayfasındaki satır başlıkları ile uyuşan başlık bulursa altındaki verileri tablo sayfasına ilgili satır başlığının altına yazdıracak.

Diğer bir kontrol ise veri sayfasında, tablo sayfasındaki başlıklar ile uyuşmayan ( yeni bir başlık yani ) başlık olup olmadığı ve eğer yeni bir başlık var ise bu başlığı Tablo sayfasına yansıtması , altındaki verileri de diğer veriler ile yanyana gelecek şekilde kendi başlığının altına yazdırması.

Mümkün müdür.

İyi akşamlar,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu konuyla ilgili yardımı ya da önerisi olabilecek var mıdır.

Merhaba;
Sorunuz çözümsüz değil ama sınırlarını belirlemek kaydıyle;
Tablonuz veri alınmaya uygun olarak değilde gelişigüzel düzenlenmiş. (yada ikinci isteğiniz bu sonucu doğuruyor.)
"Diğer bir kontrol ise " ile başlayan isteğiniz biraz afaki...
Tabloda başlıklar birden fazla olduğu için bir tablo grubunu bulmak adına kontrol kriteri olarak sadece kontrol ettiğim sütunun dolu olması ve bundan bir önceki sütunun ise boş olmasını baz aldım. Sizin boş alanı doldurma ihtimaliniz bu kontrolü bayy-pas edecektir (gruplar en fazla 7 sütun içerebilir.)
Eki İnceleyin.
Ama Tavsiyem daha düzenli tablo yapısıyla çalışmanız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Muygun öncelikle cevabınız için teşekkürler,

Cevabınıza istinaden şunu belirtmem gerekir.

Benim verdiğim örnek şirket işi ile ilgili benzer bir uygulama.

Şirket programından aldığım ham veriler aylık verilerdir. Ancak her ay için aylık aldığımız verilerin sütun sayıları ya da sütun yerleri aynı olmayabiliyor. Örneğin Ocak ayı için İsim ve Soy isim şeklinde iki sütun versi aldımı varsıyorum. Şubat ayı için bu verilere TC No şeklinde yeni bir sütunun eklendini düşünün. Şubat ayı verisi oldu İsim - Soy isim - TC No. Mart ayına geldiğimizde ise Sıralama değişip TC NO - İsim - Soy isim oldunu düşünün.

Yani benim amacım buna benzer verileri kendime ait bir tabloda toplamak. Bunuda kendime ait bir ana sayfa tablosu oluşturup şirket verilerini her ay tek sayfaya alıp ana sayfaya yansıtmakta. Aslında veri ve tablo adlı sayfalarda soldan sağa tek bir grup var. gruptan kasdınız bu ise.

Uygulamanızı inceledim. Benim istediğim şeyi vermekte gibi. Makroyu çalıştırdığımda Başlık-3 sütununun altına İstanbul ve Ankara neden yansımamış olabilir.

Ya da şunu soraraktan en fazla 7 sütun içermesinin sebebi nedir. bendeki veriler A dan AC sütununa kadar olan geniş bir veri tablosu maalesef.

Veri sayfasında ve Tablo adlı sayfada sadece birer grubun olduğunu düşünerekten daha geniş bir sütun sayısını kontrol edebilir miyiz.

Sayın Muygun,

Oluşturduğunuz uygulama şöyle çalışmakta. Veri sayfasında ne bilgisi varsa Tablo sayfasına aktarmakta ancak makroyu 2 kez çalıştırdığımda eski verileri silmekte.

Ben şunu istiyorum. Tablo sayfasındaki satır başlıklarını ben kendim belirleyeceğim. Yani Tablo sayfasındaki 1. satıra kod taşıma yapmasın.

Veri sayfasına sürekli olarak kopyala yağıştır ile yeni veriler ekleyeceğim. Bu veriler de kodu çalıştırdığımda Tablo sayfasında eski verilerden sonra gelecek şekilde yazdırılmalı. Önceki veriler silinmemeli yani.

İlk anlatışımda sanırım yanlış ifade etmişim uygulamanıza baktığımda.

Buna göre bir düzeltme yapılabilir mi.

Merhaba;
Ben yine aynı noktadayım. "Bu tablo yapısı size sorun çıkarabilir"
Diğer sayfaya gönderdiğiniz halde silmediğiniz yada butona yanlışlıkla çift bastığınız zaman (Tablo sayfası silinmediği için) veriler mükerrer olarak kaydolacaktır.

Bunun yerine;
Eğer AC sütununa kadar veriniz varsa buda 29 sütun demektir her veri topluluğu en az 5 elemanlı ise 5 yada 6 sütunlu veriniz var.
5 yada 6 sayfaya verilerinizi yerleştirin. (başlıklar istediğiniz sırada olabilir)
Böylece;
şu kadar sağa kay;
hücre boşmu ... vs karmaşadan kurtulur.
Eki inceleyin. (Yukarda belirttiğim mantıkta bir tablo daha ekleyeceğim)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
Bence Tablonuz bu şekilde olursa hata yapma ihtimali kalmaz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Muygun

Cevaplarınız için teşekkürler,

Şunu belirtmem gerekir, A sütunu için boşluk bırakmaya gerek yok, ya da veri adlı sayfada Dolu hücreler A1 den başlayacak ve son sütuna kadar gidecek. Benim ilk konuyu açarken yaptığım açıklama veri sayfasına birden fazla veri grubu yerleştirmek üzerineydi ancak buna gerek yok.

Kısaca veri sayfasına tek bir grup kopyala yapıştır ile yerleştirilecek, devamında tablo adlı sayfaya veriler aktarılacak.

Ve haklısınız veri sayfasındaki veriler aktarıldıktan sonra sayfa temizlenmeli.

Geri