• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satir Atlayarak Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2003 Ingilizce
Arkadaslar Merhaba,

Benim sorunum EK'te gonderdigim dosyada sheet1 deki bilgileri sheet2 ye satir atlayarak kopyala yapistir yapmak. Bunu nasil yapabilirim. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Saygilar.

Falkan

Ekli dosyalar

Merhaba

Bu kodu deneyiniz.
Kod:
Sub aktar()
x = 9
For i = 7 To Sheets("sheet1").Range("C65536").End(3).Row
Sheets("Sheet2").Cells(x, 4) = Sheets("Sheet1").Cells(i, 3)
x = x + 2
Next
End Sub

Sayın uzmanamele

yukarıdaki mevcut dosyada Sheet1 sayfasındaki c sütunundaki verileri istediğimiz sayıda satır atlatmasını anladım.
Benim sorum burada atlatılan satır sayısı kadar veri yazdırmak örnek aynı dosyanın Sheet1 sayfasındaki c sütunundaki C7 hücresindeki veri Sheet2 Sayfasının d sütunun 9 satırından başlayarak atlama sayısı kadar alt alta yazılması sonra C8 hücresini aynı şekilde yazsın sonra C9 hücresini .... c sütunun verileri sonuna kadar yazılmasını istiyorum. Sayın uzmanamele inşallah fazla vaktini almaz. Şimdiden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

"atlama sayısı kadar alt alta yazılması" derken neyi kasteddiniz..belki ben yardımcı olabilirim.

Merhaba

Sayfa1 A1'e kopyalama sayısını yazınız. Örnekte bu 5 dir.

Kod:
Sub SayiKadarAktar()
x = 4
For i = 2 To Sheets("sayfa1").Range("C65536").End(3).Row
For j = 0 To Sheets("sayfa1").Range("a1") - 1
Sheets("Sayfa2").Cells(j + x, 4) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 2)
Sheets("Sayfa2").Cells(j + x, 5) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 3)
Next j
x = j + x
Next
End Sub

Sayın uzmanamele veri bir sütundan daha fazla olunca nasıl yapabiliriz dosya ekte açıklmasıda var şimdiden teşekkür edrim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Mevcut kod zaten 2 sütun veriyi aktarıyor.
Kod:
Sub SayiKadarAktar()
x = 4
For i = 2 To Sheets("sayfa1").Range("C65536").End(3).Row
For j = 0 To Sheets("sayfa1").Range("a1") - 1
Sheets("Sayfa2").Cells(j + x, [COLOR="Red"]4[/COLOR]) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, [COLOR="red"]2[/COLOR])
Sheets("Sayfa2").Cells(j + x, [COLOR="red"]5[/COLOR]) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, [COLOR="red"]3[/COLOR])
Next j
x = j + x
Next
End Sub

Kırmızı renkli sayılar, sütun sayılarıdır. Yeterince incelememişsiniz.

Sayın uzmanamele aynı fotoğrafa bakıyoruz siz görüyorsunuz ama biz göremiyoruz sizler bizim görmemize yardımcı oluyorsunuz iyiki varsınız çok teşekkür ederim problemi çözdüm yani görebildim.

Aramalardan sorunumla ilgili bu başlığı buldum.
Benimde benzer bir sorum var.
Kopyaladığım 49 hücreyi (A1-A49) B stütununa veya başka bir yere yapıştırmak istiyorum ancak bunu yaparken her hüceredn sonra boş bir hücre kalmalı.
Örnek A1 deki veri B1 de
A2 deki veri B3 e
A3 deki veri B5 e yazmalı.
Bunu yapmanın kısayolu varmıdır?
Teşekkür ederim.

NOT: Esas amacım elimde var olan 2 sütunu birbirine geçirmek. Bir ondan bir bundan şeklinde.

Geri