• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

şartlı yuvarlama

Excel Vers. ve Dili
2013
arkadaşlar iyi günler.
ben a hücresindeki küsüratlı birtoplamı 523,50 tl yi 525 tl ye yada 522,30 tl yi 520 tl ye yuvarlama formülünü arıyorum. yani 2,5 tl den az olanı 520 tl ye 25, tl den büyük olanı 525 tl ye yuvarlamasını istiyorum yani sonuçta rakamlar 5 ve 5 in katları olsun istiyorum.

forumda benzer formüller var ama benim istediğim gibi değil.

bir de bu formülleri alt alta nasıl kopyalarım.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Aşağıdaki formülü dener misiniz?
Kod:
=TAVANAYUVARLA(TABANAYUVARLA(J18;2,5);5)

Araçlar-Seçeneklerden- Toolpak Çözümleyiciyi aktif hale getirip

Kod:
=KYUVARLA(A1;5)

yazınız.

janveljan arkadaşım dediğin formülü uyguladım oldu. yalnız -62,10 gibi (-) olan rakamlarda işe yaramadı. bunun için birşey yapabilirmiyiz.

ali arkadaşım sana da teşekkürler. ama ofis 2007 de araçlar-seçenekler menülerine nasıl ulaşabilirim. çünkü bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

ikinize de teşekkür ederim. (-) sorununa da çözüm bulabileceğinize eminim.

janveljan arkadaşım dediğin formülü uyguladım oldu. yalnız -62,10 gibi (-) olan rakamlarda işe yaramadı. bunun için birşey yapabilirmiyiz.

ali arkadaşım sana da teşekkürler. ama ofis 2007 de araçlar-seçenekler menülerine nasıl ulaşabilirim. çünkü bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

ikinize de teşekkür ederim. (-) sorununa da çözüm bulabileceğinize eminim.
Aşağıdaki formül işinizi görecek mi?
Kod:
=İŞARET(L23)*TAVANAYUVARLA(TABANAYUVARLA(MUTLAK(L23);2,5);5)

merhabalar,

benim bir sorum olacak bende fiyatları 54,90-59,90-34,90-39,90 olacak şekilde ayarlamak istiyorum bunun için nasıl bir çalışma yapabilirim yardımcı olur musunuz.

ondalık azalt ve ondalık arttır düğmelerini deneyiniz.
ondalık 2 basamak olacak şekilde. sayıları girerken nokta değil virgül kullanın.

Geri