• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Günaydın;
Ekteki örnek dosyada yazdır butonuna bastığımda yazdırılacak sayfa adedi geliyor.Benim yapmak istediğim yazdırma adedini kutucuğa yazdığımda son sayfanın "E2" hücresine "DOSYA " yazdırabilirmiyiz?

Private Sub CommandButton1_Click()
Dim SayfaAdedi As Integer

SayfaAdedi = Application.InputBox("LÜTFEN KOPYA SAYISINI GİRİNİZ ?", "KOPYA SAYISI GİRİŞİ !!!!", 2, Type:=2)
If Not SayfaAdedi = 0 Then Sheets("a4").PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=SayfaAdedi

End Sub

Ekli dosyalar

ekteki gibi denermisiniz.

Kod:
'SayfaAdedi = Application.InputBox("LÜTFEN KOPYA SAYISINI GİRİNİZ ?", "KOPYA SAYISI GİRİŞİ !!!!", 2, Type:=2)
SayfaAdedi=sheets("A4").Cells(2,5).value
cevap = MsgBox(SayfaAdedi & " Adet sayfa yazdırılacak onaylıyormusunuz?", vbYesNo, Application.UserName)
if cevap =vbno then exit sub
If Not SayfaAdedi = 0 Then Sheets("a4").PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=SayfaAdedi
End Sub

Sayın Hüseyin benim yapmak istediğim bu değil .Benim kodda butonu tıkladığımda yazdırmak isityormusunuz diye bir seçenek geliyor.Ben kutucuğa örneğin 5 adet yazdığımda 4 sayfa yazdırıp 5 inci sayfaya yani son sayfaya e2 hücresine "DOSYA" isimini yazacak ?

Kusura bakmayın tam anlayamadım. Ekteki kodda kopya sayısını yazıp tüm kopyaları yazdırdıktan sonra dosyanın adını E2 hücresine yazıcak kodu ekledim.
kopya sayısı yazdırmak istediğiniz kadar yazın +1 yapmayın.

SayfaAdedi = Application.InputBox("LÜTFEN KOPYA SAYISINI GİRİNİZ ?", "KOPYA SAYISI GİRİŞİ !!!!", 2, Type:=2)
If Not SayfaAdedi = 0 Then
Sheets("a4").PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=SayfaAdedi
Sheets("a4").Cells(2,5).value =ActiveWorkbook.Name
end if
End Sub

Sayın Hüseyin zannedersem gene anlatamadım.Örneğin yazdırma adedini 5 sayfa olarak kutucuğa yazdım.Yazıcı 4 sayfa yazdırdıktan sonra 5 sayfada "E2" hücresinde "DOSYA" diye yazdırıp 5 sayfanın çıktısında e2 hücresinde excel sayfası değilde "e2" hücresinde ne yazarsa onu çıkaracak.

Ok sanırım anladım ekteki kodları denermisiniz.

If Not SayfaAdedi = 0 Then
Sheets("a4").PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=SayfaAdedi-1
Sheets("a4").Cells(2,5).value="DOSYA"
Sheets("a4").PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1
Sheets("a4").Cells(2,5).value=""
end if
End Sub

Çok teşekkür ederim Hüseyin bey

Geri