• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı veri çekme

Katılım
10 Ekim 2010
Mesajlar
1,469
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Rapor sayfasın girilen tarih ve isim, Günlük İşlem sayfasında mevcut olup isim ve tarih uyuyorsa o tarihe ait toplamları soru işaretli kısımlara almak istiyorum.

Rapor sayfasında tarih boş ise formül uygulanan hücrede de herhangi bir değer görünmesin istiyorum boş kalmalı.

Bir kaç günce buna benzer bir formül istedim ama o tek kıyaslama içindi, uyarlamaya çalıştım fakat olmadı. Durum şarta bindi Örnek çalışmam ektedir.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Rapor sayfasında I3 hücresine.
Kod:
=EĞER(A3="";"";TOPLA.ÇARPIM(('günlük işlem'!$A$4:$A$1000=A3)*('günlük işlem'!$D$4:$D$1000=B3)*('günlük işlem'!$K$4:$K$1000)))
 
rapor sayfası I3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp tablodaki satır sayısı kadar aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER($A3="";"";TOPLA.ÇARPIM(('günlük işlem'!$A$4:$A$[B][COLOR="Red"]6[/COLOR][/B]=$A3)*('günlük işlem'!$D$4:$D$[COLOR="red"][B]6[/B][/COLOR]=$B3)*('günlük işlem'!$K$4:$K$[B][COLOR="red"]6[/COLOR][/B])))
Formüldeki kırmızı 6 sayılarını günlük işlem sayfanızdaki satır sayısına göre değiştirin.
 
formül örnek çalışmada çalışıyor ama gerçek çalışmaya uyarladığımda ya çalışmıyor ya da değer hatası alıyorum.
 
Tm düzelttim :) çok Teşekkür ederim. İyi çalışmalar mutlu geceler dilerim.
 
Geri
Üst