• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fyzyc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 İngilizce
Arkadaşlar selam kısa bir sorum olacak,

Elimdeki dosyada 3 sütun var A sütununda sicil numaraları B sütununda tarihler C sütununda text formatında veriler mevcut,

Bu dosyayı aşağıdaki formata çevirmem lazım,

A sütununda aşağıya doğru sicil nolar, 1. satırda yana doğru tarihler, satır ve sütunun çakıştığı hücrede ise veriler olsun istiyorum,

İndis kaçıncı denedim olmadı, sumifs denedim veriler number olmadığı için 0 sonuç verdi hangi formül işe yarar ?

Örnek bir dosyayı ilk halini ve olmasını istediğiniz halini göstererek dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burda paylaşırsanız daha kolay çözüm buluruz.

Bir sicil numarasına iki tarih gelebiliyor mu? Siciller tekrar ediyor mu?

Verilerin tek sefere mahsus kullanımıyla çok kez tekrarı arasında çözümde farklı yol izlenebililir. Dosya eklemeniz yararlı olacaktır. Yada en azından biraz daha detaylı açıklama yapmanızı rica ederim.

her sicil numarasından 1-20 kasım arası bir tane tarih var, yani her sicil hergün var. ama bir sicil numarasına 2 tarih gelmiyor.

Siciller tekrar etmiyor demişsiniz ama örnek dosyanızda 441 sicil hem 01/11'de hem de 02/11'de ikişer kez geçiyor.

Sorunun formülle çözülebileceğini sanmıyorum. Özellikle de düzensiz verilerde formülle çözüm çok zor. En mantıklı çözüm makro olacaktır.

Yusuf44 sicil no farklı tarihlere denk geldiği için sorun olmayacağını düşünüyorum. İndis kaçıncı ile çok kolay çözülebilir. Gönderdiğim eki inceler misiniz

Ben mi yanlış anladım bilmiyorum, arkadaş herhangi bir gündeki herhangi bir sicilin durumunu görmek istemiyor. Diğer sayfada 2 sütunda yapılan işlemin her gününün ayrı bir sütunda görünmesini istiyor. Sizin örneğizde 01 ve 02 için verileri tabloya elle girmişsiniz, halbuki arkadaş o verilerin otomatik oluşturulmasını istiyor.

Geri