• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı toplama..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhabalar,
aşağıdaki linkte çalışmama ait özel bi toplam yapmak istıyorum.
a3 ve sonrasında her ne yazılmışsa, a2 hücresinde toplamı görmek istıyorum. bu toplam mesela
3 ila 5in toplamı 8 gibi değil her ne yazılmışsa değeri 1 olarak algılasın istıyorum.
b sutununda ise yine aynı şekilde ama sadece yeşil renkleri toplasın isıyorum. bunu nasıl kodlayabiliriz
değerli arkadaşlarım hocalarım.

ilgi ve alakalarınıza çok tşk ederım
iyi çalışmalar, iyi akşamlar dilerim.

saygıyla :)

Ekli dosyalar

Merhaba,

A2 hücresi için,
Kod:
=ALTTOPLAM(3;A3:A1100)
Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A3:A1100)
Kod:
=EĞERSAY(A3:A1100;">0")

Zemin rengine göre işlem yapmak için Sayın Ali beyin çalışması var, Zemin font işlemleri onu inceleyin

merhaba mahir bey,
ilginize tşk ederım a2 hücresine uyguladım doğru sonuç aldım. bunu makroda kodlayabilirmıyız peki,
renge göre toplamı nasıl yapacağım onu pek anlayamadım biraz daha aydınlatabilirsenız çok sevınırım. tşk ederım hayırlı akşamlar dilerim

mahir bey bu konuyu inceledim bunun gbii onlarcasına da baktım sonuca gidemedim lakın. bitane sonuç aldım sizin verdiğiniz likte hüc re değişiklıklerını yaptım fakat, AD hatası alıyorum :(

gunaydın arkadaşlar,
ek dosyada b2 hücresinde b sutunlarında ki hücrelerin (zemin) yeşil olanları toplamasını istıyorum. bu toplama hücrelerde ki 2 ila 3 toplamı 5 gibi değil. yeşil hücre sayısını istıyorum.
arama yaptım örneklerı buldum ama benim soruna sonuca giden bı yol yok arkadaşlar.

bu toplamayı nasıl yapabilirim. iyi çalışmalar dilerim.

merhaba arkadaşlar,
ben aşağıdaki bu formulu uyguluyorum ama sonuç alamıyorum #AD? hatası alıyorum

=Renksay($B$3:$B$65536;4;0)

Selam,

Hata aldıgınız dosyayı yükleyebilirmisiniz.

Selam,

Dosyanızda Ad hatası olmanız gayet normal çünkü renksay kodu eklememişiniz,

Ben dosyanıza ekledim.

İnceleyin.

Ekli dosyalar

vedat bey ilginize tşk ederim. tam istediğim gibi. ama bu çalışmayı sürekli kayıt amaçlı kullanacağım için,
b2 hücresinin formülü sona getirdim bu kezde çok yavaş çalışıyor.
dikattimi çeken ALT+F11 yaptığımda bu çalışma dışında sayfalarda var. yeniden oluşturdum yine var.
yavaşlık bundan olabilirmi, veya yarı makrolu yarı formüllü olduğundan da olabilir mi? ya da bunun hızlanması için ne yapabiliriz.
bu e sutundaki fark var ordaki rakam b2 den d2 nin eksilmesi ile alakalı o rakam farklı olursa o hücrenin de kırmızı olmasını yapabilirmıyız.
son örnek aşağıdaki linktedir.
ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.

http://s2.dosya.tc/server6/x052YX/son.xls.html

Geri