Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
selam,
ben formülü, aynı sicil numarası için daha önce yazılan tarih diğerinden 15 gün veya daha fazla ise biçimlendirme yapılması için organize etmiştim.
Yani kullanılan formül
=VE(EĞERSAY($B$1:$B1;$B1)>1;DÜŞEYARA($B1;$B:$C;2;0)<=$C1+15)
şeklindeydi.
Eğer, aynı sicil numarası için tarihler arası fark 15 gün veya daha az olması gerekiyorsa,
Sicil numaraları yazan kolonu seçin.
Koşullu biçimlendirme >> kuralları yönet bastığınızda formül kısmının içine girerek formüldeki <= (yukarıdaki formülde kırmızı koyu yazılmış olan kısım) >= olacak şekilde düzeltin.
Aynı işlemi, tarihler kolonunu seçerek de yapmalısınız...
NOT : Tabi burada problem, aynı sicil numarasına daha önce çok sayıda tarih girilmiş olup da sondan bir önceki giriş 15 günden daha az ise formül çalışmayacaktır. çünkü düşeyara ile ilk değeri alacaktır. Dosyanızı görmeden farazi konuşmak istemem ama aynı numara ikiden fazla kullanılıyor mu , bilmiyorum...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.