• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Otomatik Numaralandırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan assa51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
merhaba arkadaşlar ekteki resimde gösterdiğim şekilde bir şey yapmaya çalışıyorum hemen hemen hepsini yaptım ama şartlı numaralandırmayı halledemedim.

Kısaca anlatmak gerekirse sütün4 e tıkladığımda açılır menüden 11, 22 veya 33 değerlerinden birini seçiyorum ve sütun1, sütun2, sütun3 ve sütun5 sabit değerler olarak otomatik dolacak sütun6 ise seçilen veri değerinin önceki son numarasını +1 arttıracak şekilde otomatik numara verecek (resimde 11 seçilirse 003 olacak, 22 seçilirse 001 olacak ve böyle devam edecek) sütun8 ise diğer hücrelerde oluşan bilgilere göre otomatik olarak resimdeki formatta birleştirilecek

nasıl yapabilirim fikri olan varmı? (açılır menüdeki seçime göre artan numarayı anlatsanız dahi kafidir)

http://i.imgur.com/X23Yqvl.png

Son düzenleme:
Merhaba,
Sütun1
Kod:
=EĞER(D2="";"";"AA")
Sütun2,
Kod:
=EĞER(D2="";"";"BB")
Sütun3,
Kod:
=EĞER(D2="";"";"CC")
Sütun5,
Kod:
=EĞER(D2="";"";"DD")
Sütun6,
Biçimden 001 olarak ayarlayın.
Kod:
=EĞERSAY($D$2:D2;D2)
Sütun8,
Kod:
=EĞER(D2="";"";A2&" "&B2&"_"&C2&"_"&D2&"_D_"&METNEÇEVİR(F2;"000"))

yazıp yeteri kadar çoğantın

Tesekkurler mahir bey "egersay" aradigim dogru fonksiyon oldu

İyi çalışmalar.

--

O isimde bir txt dosyası mı açılacak?

O isimle txt dosyası mı oluşturulacak?

--

Kod:
=EĞER(D2="";"";KÖPRÜ("C:\Users\Mahir\Desktop\"&A2&" "&B2&"_"&C2&"_"&D2&"_D_"&METNEÇEVİR(F2;"000"))&".txt")
Deskop'da aynı isimli txt dosyasını açmak için mantık bu şekilde. Formül 2013'de yazıldı farklı versiyonlarda çalışı mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Kod:
=EĞER(D2="";"";KÖPRÜ("C:\Users\Mahir\Desktop\"&A2&" "&B2&"_"&C2&"_"&D2&"_D_"&METNEÇEVİR(F2;"000"))&".txt")
Deskop'da aynı isimli txt dosyasını açmak için mantık bu şekilde. Formül 2013'de yazıldı farklı versiyonlarda çalışı mı bilmiyorum.

Hazir olan bir txt dosyasi icin sormustum sayenizde

Kod:
EĞER(D2="";"";KÖPRÜ(H2&".TXT";D2&"_"&E2&METİNÇEVİR(F2;"000")))

formuluyle cozume kavusturdum. Yardimlariniz icin tesekkur.ediyorum

İyi çalışmalar.

--

Geri