• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Makro Çalıştırma

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
Sayfa1, Sayfa2 şeklinde sayfaların bulunduğu bi dosyam mevcut.

Sayfa1'i veri giriş sayfası olarak kullanmaktayım.

Sayfa1'in A sütununda 120. satıra kadar veri girişi yapabiliyorum. Ancak verilerin büyüklüğü nedeniyle 36. satırdan sonraki verileri başka bi yere aktarmam gerekiyor.

Bu nedenle öyle bir makro yazmalıyım ki Sayfa1'in A sütununun 37. satırına veri girişi yapılmış ise makro dursun ve ekranda "Lütfen fazla veri girişini siliniz yada çıktıyı word belgesinden alınız." şeklinde uyarı verdikten sonra tamam butonuna tıklandığında Sayfa1'in A1 hücresine imleci götürsün, ancak A sütununun 37. satırı boş ise (normal şartlarda A sütununa sıra ile veri girilmektedir ve üst satıra veri girilmemiş ise alta veri girilememektedir.) makro çalışsın ve ilgili işlemleri yerine getirsin.

Dosya çok büyük olduğu için ne yazık ki örnek ekleyemiyorum.

Saygılarımla...

Uygun yere yapıştırınız.:cool:
Kod:
If Sheets("Sayfa1").Range("A37").Value <> "" Then
    MsgBox "Lütfen fazla veri girişini siliniz yada çıktıyı word belgesinden alınız.", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If

Sub Çıktı()
Sheets("Çıktı").Visible = True
Sheets("Çıktı").Select
End Sub

Şeklindeki makronun neresine yapıştırmam gerekir bunu, kusura bakmayın. SAygılarımla...

Sub Çıktı()
Sheets("Çıktı").Select
End Sub

Şeklindeki makronun neresine yapıştırmam gerekir bunu, kusura bakmayın. SAygılarımla...

Makronuz bu kadarmı?
Pek anlamadım ama aşağıda söylediğim yere yapıştırıp deneyin.:cool:
Kod:
Sub Çıktı()
[B][COLOR="Red"]'Buraya yapıştırın.[/COLOR][/B]
Sheets("Çıktı").Select
End Sub

Makroları genelde CALL kullanmak suretiyle çağırdığım için çoğunluğu bu şekilde kısa makrolardan oluşuyor, üzerinde çalışacağım makro da bu şekilde bi makro, ancak çok saydı CALL var makronun içinde. İlginize teşekkür ederim.

Elinize emeğinize sağlık.

Geri