• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Hücre Birleştirme

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Merhabalar,

60 hücre 7 markadan oluşan bir tablom var. Tabloda müşterilerin sipariş detaylarını hücrede birleştirmek mümkün mü?

Ekteki dosyada örnek ve açıklama mevcuttur.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Örnek dosyanızda bir açıklama göremedim.

Örnek dosyanızda bir açıklama göremedim.

Belirli marka ve bu markalara ait malzemeler bulunmakta.
Müşteri hangi marka ve malzemeyi sipariş etmişşe yan hücreye sipariş detaylarını birleştirmesini istiyorum.
Örnek A markada, C markada, D markada ve F markada siparişi var, ama arada kalan E markada siparişi yok. Detayı getirirken sipariş olmayan markayı birleştirmemesi gerek.

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın ancak gönderdiğiniz dosyalarda herhangi bir örnek yok. Ne istediğiniz de boş dosya üzerinde tam olarak anlaşılmıyor maalesef. Dosyanızda öncesi bu, şu şu nedenle şu sonucu istiyorum şeklinde örnekli gösterirseniz iyi olur.

Tam istediğiniz gibi olmasa da aşağıdaki yöntemi deneyiniz:
Öncelikle V1:BC1 aralığında hücre birleştirmelerin iptal edin ve her sütun için ürün cinsini ayrı ayrı belirtin.
Aşağıdaki kodları kopyalayın:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [V5:BC1000]) Is Nothing Then Exit Sub
a = Target.Row
         Cells(a, "I") = ""
For i = 22 To 55
    If Cells(a, i) > 0 Then
         sipariş = sipariş & Cells(a, "I") & Cells(1, i) & "(" & Cells(4, i) & " " & Cells(a, i) & ")"
    End If
Next
         Cells(a, "I") = sipariş
End Sub

Daha sonra İlgili sayfanın ismine sağ tıklayın ve Kod Görüntüle deyin.
Açılan sayfaya bu kodları yapıştırın.
V5:BC1000 aralığında herhangi bir hücreyi değiştirdiğinizde o satırın I sütununda belirttiğinize benzer şekilde listeleme yapılacaktır. Ancak maalesef tam olarak istediğiniz gibi yapamadım maalesef.

Yusuf bey merhaba,

Güzel olmuş elinize sağlık.

İlk ürün de markayı alıyor, diğer ürünlerde markayı almıyor. Herhangi bir ürüne adet yazıldığında markayı alabilirse iyi olur.

* Marka ayrımı olduğunda " / " işareti ve ürünler arası virgül eklenebilir mi?
* Markalar farklı renklerde olabilir mi ? (Renk olayı çok önemli değil, olmasa da olur)

" GP-N(0,5L. 1) / chep(0,5L. 1) / k(0,5L. 1),(1,5L. 1),(5L. 1),(10L. 1),(19L. 1),(0,33L. 1) / ihr(0,5L. 1) "

Emek ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İlk üründe de diğer ürünlerde de markayı alıyor aslında ancak bunun için bir önceki mesajımda belirttiğim şeklinde ürün isimlerindeki hücre birleştirmeyi iptal edip her sütunda ürün adını tekrar belirtmeniz gerekiyor. Yani V1, W1, Y1 ... hücrelerinde GPN; AE1, AF1... hücrelerinde chep yazması gerekiyor.

Kod:
         sipariş = sipariş & Cells(a, "I") & Cells(1, i) & "(" & Cells(4, i) & " " & Cells(a, i) & ")"
satırını

Kod:
  sipariş = sipariş & Cells(a, "I") & Cells(1, i) & "(" & Cells(4, i) & " " & Cells(a, i) & ")[B][COLOR="Red"], [/COLOR][/B]"

şeklinde değiştirirseniz, ürün aralarına virgül ve boşluk ekler. Tam olarak istediğiniz yapılabilir ama beni aşıyor maalesef.

Hocam,

Verdiğiniz kodu şu şekilde yaptım.

Her marka için ayrı ayrı yapmayı düşünüyorum.

Kod:
 Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [V5:AD1000]) Is Nothing Then Exit Sub
      a = Target.Row
         Cells(a, "I") = "Chep "
For i = 31 To 36
    If Cells(a, i) > 0 Then
       sipariş = sipariş & Cells(a, "I") & "(" & Cells(4, i) & "  " & Cells(a, i) & "), - "
End If
Next
        Cells(a, "I") = sipariş
End Sub

Bu kodlara yazı renklendirme eklemesi yapılabilir mi ?
ve
sipariş = sipariş & Cells(a, "I") & "(" & Cells(4, i) & " " & Cells(a, i) & "), - " bu koda BD5 sütunu eklenebilir mi ? BD5 sütununda tonaj bilgisi verilmekte.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri