• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı Eğer formülü.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahzola
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Selamlar;

A5 7 ise C5
A5 9 ise 0(sıfır)
A5 boş ise boş kalacak.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kod:
=eğer(a5=7;c5;eğer(a5=9;0;""))

Teşekkür ederim Yusuf Bey

iyi çalışmalar.

merhabalar ben bir satırdaki değerleri adım adım toplatan bir formül yazmaya çalışıorm yani önce satrın ilk hücresini alıcak sonra onu 2. hücreyle toplayacak daha sonra 3. hücre gibi devam eden bir formül ve toplamları belli bir değere ulaştığında durup baştan başlamalı böyle bir formül yazmak mümkün mü

merhabalar ben bir satırdaki değerleri adım adım toplatan bir formül yazmaya çalışıorm yani önce satrın ilk hücresini alıcak sonra onu 2. hücreyle toplayacak daha sonra 3. hücre gibi devam eden bir formül ve toplamları belli bir değere ulaştığında durup baştan başlamalı böyle bir formül yazmak mümkün mü

sorunuzu ayrı başlık altında sorup örnek dosyayla desteklerseniz daha iyi olur.

Özel mesajla sorduğunuz soruya cevap:

Buraya nasıl mesaj yazdıysanız, yeni konu açarak da sorabilirsiniz. Yeni konu açamıyorsanız en azından buraya bir örnek dosya ekleyiniz ki ne istediğinizi daha iyi anlayalım. Dosya eklemeyi aşağıdaki gelişmiş moda dön düğmesine tıklayarak açılan pencereden yapabilirsiniz.

Merhaba, satır satır toplama yapmak isteyen arkadaşım söyle yapabilirsin

a1 = 1
a2 = 2
a3 = 3 olduğunu varsayarsan

b1 satırına " =a1+a2 " ve b2 satırına da " =b1+a3" yazarsan senin istemiş olduğun hesaplamayı yapmış olursun...

Geri