• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

şartlı e topla

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
İyi çalışmalar,
Tarih sütunun, sicil sütunum ve saat sütunum var. Belirtilen yerlere tarihleri, sicili yazdığımda toplam saati vermesini istiyorum. Dosya ektedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=ÇOKETOPLA(C:C;A:A;">="&F2;A:A;"<="&F3;B:B;F4)

.

Sayın Ömer,
2 penceredeki formül Excel 2003 için nasıl yapabiliriz.

2003 ve öncesi versiyonlar için:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A100>=F2)*(A2:A100<=F3)*(B2:B100=F4)*(C2:C100))

.

Merhaba Bir toplama işlemi yaptırmak istiyorum sonuç tek çıkarsa sonuçtan 1 sayı düşecek sonuç çift sayı çıkarsa sonuçtan 2 sayı düşecek. Yardımcı olurmusunuz

Sayın selçukuyanik,
1. yöntemde:
A1 hücresi sayı değeri : 2, A2 hücresi sayı değeri 15 olmak üzere
A3 hücresi formülü: =TOPLA(A1:A2) B3 hücresine talep ettiğiniz formül olarak aşağıdaki formülü yazabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(TEKMİ(A3)=DOĞRU;A3-1;EĞER(ÇİFTMİ(A3)=DOĞRU;A3-2))
2. yöntemde:
ise c3 hücresine aşağıdaki formülü yazabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(TEKMİ(TOPLA(A1:A2))=DOĞRU;TOPLA(A1:A2)-1;EĞER(ÇİFTMİ(TOPLA(A1:A2))=DOĞRU;TOPLA(A1:A2)-2))

Merhaba Bir toplama işlemi yaptırmak istiyorum sonuç tek çıkarsa sonuçtan 1 sayı düşecek sonuç çift sayı çıkarsa sonuçtan 2 sayı düşecek. Yardımcı olurmusunuz

Merhaba,

Alternatif:

Kod:
=TOPLA(A1:A10)+MOD(TOPLA(A1:A10);2)-2

.

Sayın Ömer, sistemimdeki problem nedeniyle bir türlü forumdan mesaj gönderemedim. İlgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İhtiyacım karşılandı.

Hayırlı akşamlar.
ilk çalışmada çok yardımcı oldunuz. Bu da devamı niteliğinde. Tarihler arası gelen sicillerin kaç defa geldiklerini de öğrenme ihtiyacı doğdu. İlgilenirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=ÇOKEĞERSAY($A:$A;">="&$F$2;$A:$A;"<="&$F$3;$B:$B;H2)

.

Çok teşekkür ederim Sayın Ömer. Iyi ki varsınız.

Geri