• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

şartlı bir sayfadan diğer sayfalara veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Ekli dosyayı görüntüle 2012 BİLET11.xlsx Arkadaşlar merhaba, ekte gönderdiğim excel dosyasında GENEL, OCAK, ŞUBAT diye devam eden sayfalar var. benim yapmak istediğim ben sadece GENEL sayfasına verileri gireyim sonra eğerli formül veye makro yardımı ile GENEL Sayfasındaki GİDİŞ TARİHİ sutunundaki tarihe göre eşleşen satırın bütününü OCAK, ŞUBAT, MART vs sayfalarına atsın. ancak GENEL SAYFASINDA bilgiler değişirse bu diğer sayfalarada etkisini göstersin yani güncellesin kendisini.

arkadaşlar şöyle bir formül yazdım. =EĞER(GENEL!C14="OCAK";(GENEL!A14)) formül işe yarasa da şöyle bir sorun var ben bunu ocak ayı sayfasında işletiyorum ancak GENEL SAYFASINDA uyuşmayan satırlarıda yanlış yazarak OCAK sayfasına yazıyor doğru eşleşenlerle beraber. benim istediğim sadece uyuşanları yazsın arada yanlış satırları olmasın yada boş satır olmasın

merhaba .aynı sorunun cevabını arıyorum ben de.boş çıkmasını sağlayabiliyorum ama bir türlü boş satır çıkmasını engelleyemedim.çözümü bulunca paylaşırsan sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 126866 Arkadaşlar merhaba, ekte gönderdiğim excel dosyasında GENEL, OCAK, ŞUBAT diye devam eden sayfalar var. benim yapmak istediğim ben sadece GENEL sayfasına verileri gireyim sonra eğerli formül veye makro yardımı ile GENEL Sayfasındaki GİDİŞ TARİHİ sutunundaki tarihe göre eşleşen satırın bütününü OCAK, ŞUBAT, MART vs sayfalarına atsın. ancak GENEL SAYFASINDA bilgiler değişirse bu diğer sayfalarada etkisini göstersin yani güncellesin kendisini.

Ekteki dosyanızı inceleyiniz.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın bedri41 hocam
elinize sağlık süper olmuş..

Son düzenleme:
Sayın bedri41 hocam gerçekten çok iyi bir çalışma yapmışsınız. teşekkür ederim.

sayın bedri41 hocam, son olarak bir ricam olacak aynı excel dosyasında EĞİTİM isminde bir sayfa var. buraya "seyahat nedeni" sutunundaki bilgi EĞİTİM olan hücrenin satırlarını aktarabilir miyiz? (burdaki kıstasımız tarih değil "seyahat nedeni" sutunundaki bilgi EĞİTİM olan hücreler olacak)

sayın bedri41 hocam, son olarak bir ricam olacak aynı excel dosyasında EĞİTİM isminde bir sayfa var. buraya "seyahat nedeni" sutunundaki bilgi EĞİTİM olan hücrenin satırlarını aktarabilir miyiz? (burdaki kıstasımız tarih değil "seyahat nedeni" sutunundaki bilgi EĞİTİM olan hücreler olacak)

EĞİTİM sayfasını yapmak için herhangi bir ay sayfasını kopyalayıp buraya yapıştırın, ayın ismini OCAK, ŞUBAT neyse EĞİTİM olarak değiştirin.
A3 hücresi içindeki formülde yazılı K harflerini G olarak değiştirip yana ve aşağıya doğru ihtiyacınız kadar çoğaltın.

Kolay Gelsin

merhaba,
benim de böyle bir çalışmaya ihtiyacım var ama, yazılan formülü pek anlayamadım. kısaca açıklamanız mümkün müdür ? teşekkür ederim.

Alıntı:
muhasebeci salih tarafından gönderildi

EĞİTİM sayfasını yapmak için herhangi bir ay sayfasını kopyalayıp buraya yapıştırın, ayın ismini OCAK, ŞUBAT neyse EĞİTİM olarak değiştirin.
A3 hücresi içindeki formülde yazılı K harflerini G olarak değiştirip yana ve aşağıya doğru ihtiyacınız kadar çoğaltın.

Kolay Gelsin

bedri41 hocam, dedeğiniz gibi yaptım. ancak olmadı. galiba bir yerde yanlış yapıyorum.

Size eksik bilgi vermişim özür dilerim. Formülün bir dizin formülü olduğunu yazmamışım, sanırım sizde hatayı burada yapıyorsunuzdur. Formüldeki değişiklikleri yaptıktan sonra formülü ctrl+shift+enter kombinasyonu ile kapatmanız gerekiyor başında ve sonunda {} işaretleri çıkmalı

4 no.lu mesajdaki dosyayı değiştirdim
Kolay Gelsin

bedri hocam tablo çizgilerinin veri geldikçe çizilmesini nasıl sağladınız?

Bedri hocam çok sagol.ama biseye daha yardımcı olursan, bunun tersi bi durum olduğunda yazmamız gereken formül nasıl olacak?
yani verileri sekmelere girdiğimizde genel çalışma sayfasna otomatik yazacak.
kolay gelsin

Size eksik bilgi vermişim özür dilerim. Formülün bir dizin formülü olduğunu yazmamışım, sanırım sizde hatayı burada yapıyorsunuzdur. Formüldeki değişiklikleri yaptıktan sonra formülü ctrl+shift+enter kombinasyonu ile kapatmanız gerekiyor başında ve sonunda {} işaretleri çıkmalı

4 no.lu mesajdaki dosyayı değiştirdim
Kolay Gelsin

Bedri hocam çok sagol.ama biseye daha yardımcı olursan, bunun tersi bi durum olduğunda yazmamız gereken formül nasıl olacak?
kolay gelsin

kolay gelsin

Ekteki dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Geri