• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlara uygun hesaplatma...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Ek'te göndermiş olduğum dosya açıldığında E34 hücresindeki değer 1-10 arası bir değer olduğunda altta sarı renkte olan hücrelere uygun verilerin gelmesini istiyorum...

Örnek verecek olursak HESAPLA butonuna bastığımda;

E34 hücresindeki değer diyelim 5 olduğunda yeşil renk ile boyamış olduğum satırlardan ilk 5 satırı dikkate alarak en küçük değerleri aktarması...

E34 hücresindeki değer diyelim 3 olduğunda yeşil renk ile boyamış olduğum satırlardan ilk 3 satırı dikkate alarak en küçük değerleri aktarması...

Sıra No yazan yerlere de aktarılan değerin karşısındaki sıra numarasının yazılması...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
Sub arasayi()
Dim dizi As Range
x = Sayfa1.Range("e34").Value
Set dizi = Sayfa1.Range("e53:e" & 53 + x)
Sayfa1.Range("e63").Formula = WorksheetFunction.Min(dizi)

'İKİNCİ SÜTUN
Set dizi = Sayfa1.Range("F53:F" & 53 + x)
Sayfa1.Range("F63").Formula = WorksheetFunction.Min(dizi)
End Sub

Son düzenleme:
Ben ne istediğimi size anlatamadım sanırım... E34 hücresinde 3 yazıyor...Bu şu anlama geliyor..Yeşil boyalı olan yerde 3 hücreyi dikkate alacak E53 E54 E55 hücrelerindeki en küçük değeri alıp E63 yazacak Bu F, G, H, I sütunları içinde geçerli olacak...

E34 hücresinde 5 yazsa idi E53 E54 E55 E56 E57 satırları dikkate alacaktı.. Kaç yazıyorsa o kadar satırda aratma apıp en küçük değeri yazmasını istiyorum..

şimdi deneyin kod E, F sütunu içindir; diğer sütunlar için sayıları değiştirip çogaltın

Son düzenleme:
Sub arasayi()
Dim dizi As Range
x = Sayfa1.Range("e34").Value
Set dizi = Sayfa1.Range("e53:e" & 52 + x)

Sayfa1.Range("e63").Formula = WorksheetFunction.Min(dizi)

End Sub

Bu şekilde yapınca oldu E sütunu

Sıra no için nasıl bir kod yazmak gerekiyor... Hangi satırı bulduysa o sıra no yu altına yazdırmam gerekiyor

KAÇINCI(E63;E53:E62;0) Bu formülle geçiştirdim...Her şey için teşekkürler...

Geri