• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlara Göre toplayarak sıralama hk.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar ben ekteki çalışmayı formüllerle yapıyorum ama sıklıkla formülleri kontrol etmem gerekiyor. ve ilgilenmezsem çok hata çıkıyor..

Ekteki listede, 7 tane kriter var, bu kriterleri sıralama yaparak toplamak yani aynı soruçları toplamam gerekiyor..

Örnek vermem gerekirse,
1. satırdaki ürün ikinci, üçüncü dörtdüncü, beşinci vs... kriterlere uyuyorsa toplayarak yazsın.. bu benim çokca saat uğraşmama sebep veriyor..

Yani kriterler eğer tam ise, ilgili günün tarihini içeren bir excel kitabına verileri sıralı şekilde kopyalamak..

Ekli dosyalar

• x.xlsx
    x.xlsx
    11.8 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Merhaba

Görmek istediğiniz tabloda çıkmasını istediğiniz sonucu örnekleyiniz.
ÇOKETOPLA veya TOPLA.ÇARPIM fonk. deneyiniz.

onuda denedim ama o metin değerinde işe yaramıyor aslında anlatmak istediğim şu.

Tarih uyuyorsa, Vardiyeye bak, vardiye uyuyorsa Koda bak, Kod uyuyorsa, niteliğe bak nitelik uymuyorsa

Aynı satırdan alt alta iki tane aç karşı gelen degerleri yaz.

Eğer nitelik uyuyor ise ikisini topla bir satıra sonucunu yaz.

Uzmanamele yeterince anlatabildimmi ?

onuda denedim ama o metin değerinde işe yaramıyor aslında anlatmak istediğim şu.

Tarih uyuyorsa, Vardiyeye bak, vardiye uyuyorsa Koda bak, Kod uyuyorsa, niteliğe bak nitelik uymuyorsa

Aynı satırdan alt alta iki tane aç karşı gelen degerleri yaz.

Eğer nitelik uyuyor ise ikisini topla bir satıra sonucunu yaz.

Uzmanamele yeterince anlatabildimmi ?

Anlayabildiniz de, bu sonuçları kontrol edebilmek için örnek dosyanıza yazmayı deneseniz.

Formül sonucunu test edebilmek için manuel yazılan sonuçla kontrol etmek gerekir. Diğer türlü soru etrafında döner dururuz.

yani örnek dosyayı yukarıda eklemiştim ama ? ekte verdiğim örnekmi açıklayıcı olmamış ?

sayın uzman. bu şekilde anlatma yoluna gittim bu yeterli oldumu ?

Ekli dosyalar

• x.xlsx
    x.xlsx
    13.5 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba

3 farklı çözüm yöntemi, inceleyiniz.

Ekli dosyalar

uzman bey tesekkur ederim, bu konuyu inceleyeceğim. alternatif olarak bunu koda dökebilirmiyiz? veya onun icin standartlarımı nasıl değiştirmem lazım

Geri