• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta bağlı uyarı ekranı hk..

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba;

Ekteki tabloda B sütunundaki tarihlerin karşılığına denk gelen G sütununda koşullu biçimlendirme mevcut, "BUGÜN()=B3" dolgu kırmızı olsun diye.. buna benzer bir koşuluda uyarı penceresi verdirebilir miyiz ?

Yani B3 hücresinde bugünün tarihi yazıyor ve G3 hücresi hala "Bankadan Ödeme Bekleyenlerde" ise ve saat 14:00'ı geçmiş ise, "Araç Faturalarını Kontrol Et.." gibi bir uyarı verebilir mi?

Tabi bu bütün B sütunu ve karşılığına denk gelen G sütunu için geçerli olacak..

Ekli dosyalar

Merhaba,

dosyanız hazır ancak foruma upload edemiyorum, ben 2003 Excell sürümü kullanıyorum, sizin dosyanızı 2003'e dönüştürünce büyüklüğü 600k oldu, forum 500k ya kadar dosyaların upload'ına izin veriyormuş...

rar ya da zip yapınca da boyut aynı mı ? ya da mail adresimi atsam özelden ?

Merhaba, evet dediğiniz şekilde oldu, dosyanız ekte incelermisiniz..

Ekli dosyalar

emeğinize sağlık çok teşekkür ederim, kısmen istediğim olmuş ama benim istediğim uyarıyı bir hücrede değil de (Msg Box'da) uyarı penceresinde göstermesiydi, yani excel dosyası devamlı ekranda açık olmadığı için simge durumda olsa dahi uyarı penceresi çıktığında dikkat çeker..

Birde kod bölümüne "Auto Open" ve "Hesapla" adında kod yazmışsınız, onların yazdığınız formüllerde bir etkisi var mı ?

tekrar teşekkür ederim..

Merhaba, dosyanizın son hali ektedir, incelermisiniz...

Ekli dosyalar

mesaj verdirme

excel de günü gelen ödeme için uyarı mesajı verdirebiliyorum.
ancak ben ekcel kapalı iken günü gelen ödeme bilgisini bilgisayarımı sabah açtığımda uyarı mesajı olarak almak istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz...
saygılar...

excel de günü gelen ödeme için uyarı mesajı verdirebiliyorum.
ancak ben ekcel kapalı iken günü gelen ödeme bilgisini bilgisayarımı sabah açtığımda uyarı mesajı olarak almak istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz...
saygılar...
Sanırım outlukla yapılıyordu,ama nasıl yapıldığını bilemiyecem.ben uzun bir süre önce denemiştim.Şimdi unutmuşum. :D :D

Merhaba, dosyanizın son hali ektedir, incelermisiniz...

Eyvallah hocam istediğim tam olarak buydu, yalnız "I" sütunun mutlak suretle ihtiyacımız var mı? yani zaten "H" sütununda aynı uyarıyı veriyor.. bir de "Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:30"), "Hesapla"" satırındaki saniyeyi kısaltsam yani 15 saniye yapsam, 15 saniye de bir mi kontrol yapar ?

Merhaba,

-I sütunu uyarı verilmiş kayıt için tekrar uyarı verilmemesini kontrol ediyor, örneğin sütun da çıkan "Kontrol" yazısını silerseniz, o kayıt için tekrar uyarı verir, sizi meşgul ediyorsa I sütununu gizleyebiliriz.

-Evet süreyi belittiğiniz yerden istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

-Ekte bulunan dosyaya da extra ses eklemiştim, ses dosyası çalışma dosyasıyla aynı klasörde bulunmalı, ayrıca ses dosyasını da istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, yalnız küçük bir düzeltme yaparak adını makroda değiştirmelisiniz.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Eyvallah hocam ses olayı da çok iyi oldu..

Eline emeğine sağlık, çok teşekkürler..

Geri