• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta bağlı toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cumas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cumas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 11 TR, Excel 2021 64 Bit Türkçe
İyi Günler,

Konular içinde bulamadığım için yeni olarak açtım.
Sorum şu:
Bir Excel tablomuz var (Örnek Tablo Net Gelir Tablosu Ekte sunulmuştur) diyelim ki 10 satır ve 5 sütundan oluşsun. 1. sütunda isimler var, (Ahmet, Mehmet gibi) 2. sütunda tarih var. (Tarih formatı gg.aa.yyyy- yani 12.05 2017 şeklinde ) diğer sütunlarda sayılar olacak.
Bu tablonun altındaki dört tane hücreye öyle bir formül, fonksiyon girmeliyiz ki bu formül, fonksiyon şunları yapacak
1-Bir hücreye Tabloda Adı Ahmet olan kişinin 12.03.2017 tarihinde yaptığı Net gelirlerin Toplamı hesaplanıp yazılacak.
2-Başka bir hücreye Ahmet'in 2017 Mart ayında (yani 01.03.2017-31.03.2017 tarihleri arasındaki) elde ettiği net gelir toplamı hesaplanıp yazılacak.
3-Diğer bir hücreye Ahmeti'n tüm zamanlar yani tüm tabloda bulunan elde ettiği net gelirlerin toplamını hesaplanıp yazılacak
4-Son olarak başka bir hücreye 12.03.2017 tarihinde elde edilen (Tüm kişiler dahil) Net Gelirlerin toplamını hesaplanıp yazılacak
Soruma cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Kolay Gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosya eklemelisin
içinde de örneklerle sorunu sormalısın.
böylrcr daha kolay anlaşılırsın,
cevap alman kolaylaşır

Mesaj atmıştınız.
Fakat soruma cevap vermediniz.
Ben yinede Macro yazıp vereyim.

Kod:
Sub Kontrol()
Range("f16:F19").ClearContents
For MSTF = 3 To 15
If Cells(16, "b") = Cells(MSTF, "b") And Cells(16, "c") <= Cells(MSTF, "c") And Cells(16, "d") >= Cells(MSTF, "c") Then
Cells(16, "f") = Cells(16, "f") + Cells(MSTF, "f")
End If
If Cells(17, "b") = Cells(MSTF, "b") And Cells(17, "c") <= Cells(MSTF, "c") And Cells(17, "d") >= Cells(MSTF, "c") Then
Cells(17, "f") = Cells(17, "f") + Cells(MSTF, "f")
End If
If Cells(18, "b") = Cells(MSTF, "b") Then
Cells(18, "f") = Cells(18, "f") + Cells(MSTF, "f")
End If
Cells(19, "f") = Cells(19, "f") + Cells(MSTF, "f")
Next
End Sub

İyi Günler,
İlgi ve emeğiniz için teşekkür ederim. Makro isteyip istemediğim sorusuna hemen cevap veremediğim için özür dilerim. Mustafa Bey makroları hiç bilmiyorum bu yüzden hiç anlamadığım bir şeyi kullanmak istemiyorum. Fonksiyon, fpormüllerle bunu yapmak mümkünse onu anlatır ve nasıl yapılacağını gösterirseniz size minnettar kalacağım. Nedeni hem işlerimi yaparken hemde önce fonksiyon, formülleri öğrenmek istiyorum.

Sayın Komutan63 çok teşekkür ederim ve elinize sağlık.
Yanlız küçük bir ayrıntıyı yazmayı, belirtmeyi unutmuşum. Ahmet Mart Ayı net Gelirleri'ni hesaplanması için =TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(C3:C12;"AAAA")="MART")*(B3:B12="Ahmet")*(F3:F12)) formülünü yazmışsınız. Bu formül Mart ayı net gelirini hesaplıyor ama galiba yılı dikkate almıyor. Yani 2018 mart ayındada net gelirler olsa idi onuda toplama ekleyecek sanırım. Yılıda dikkate alan hesaplamayı yapan formül nasıl olur. Yani Tabloda 2018 yılı mart ayına ait net gelirler de olsa ve Ahmet'in sadece 2017'deki Mart ayına ait net gelirleri Toplamını (2018 Mart ayına ait Net gelirlerini bu toplama katmayacak 2018 Mart ayına ait net gelirlerinin toplamınıda ayrı bir hücreye hesaplayacak ) hesaplayan formül nasıldır.
Soruma eklenen bu açıklama ve yeni soru için tabloyu yeniden düzenledim ve soru ve açıklamayı excel dosyasında tablonun olduğu sayfada da yazdım.
Bu sorumada kolaylıkla cevap yazacağınızı sanıyorum.
Şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Sayın Cumas açılır kutulardan seçenekler ve yazılabilir tarihler ile çok seçenekli toplama çizelgesi hazırlanmıştır.Yan taraftaki kişi ,ay ve yıllar veri doğrulamda kullanılmaktadır.5000 satıra kadar işlem yapar.Umarım isteklerinize cevap olur.Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Selamlar

Son gönderdiğiniz dosyanızda;

F20 Hücresine:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(C2:C18;"AAAA YY")="Mart 17")*(B2:B18="Ahmet")*(F2:F18))

F21 Hücresine:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(C2:C18;"AAAA YY")="Mart 18")*(B2:B18="Ahmet")*(F2:F18))

deneyiniz.

Son düzenleme:
Şarta Bağlı toplama

İyi akşamlar herkese,
Öncelikle soruyu okuyan ilgilenen herkese
Özellikle Mustafa MUTLU, Komutan63 ve çıtır adlı kullanıcılar sizlere teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
Aslında konuyu kapatmayı düşünüyordum. Fakat bazı şeyleri öğrendikten sonra aklıma yeni fikirler geldi. Tabloyu daha pratik ve esnek hale getirmek mümkündür diye düşündüm.
Ekte bir Excel tablosu bulunmakta burda sorularda mevcut. Acaba mümkün mü diye düşünüyorum.
İlgilenen, sorumu çözen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
herkese kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Herkese iyi günler,
Soru ekteki excel dosyasındadır.
Bundan önce de soruyu sormuştum ama anlaşılmamış olabilir bakan çok oldu ama cevaplayan kimse olmadı. tekrar hatırlatmak istiyorum. Soru eklediğim excel dosyasında vardır.
Zamanını ayırıp bir zahmet okuyup cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Dosyada istediğim hesaplamalar nasıl olacak. Söylediğim gibi mümkün mü?
İyi Çalışmalar kolay gelsin.

Teşekkür ederim İdris Bey.
Elinize, emeğinize sağlık. Özet tabloyu yeni bugün öğrendim. Tablonun devamına yani alttaki satırlara yeni isim, tarih, alım, satım ve net gelir eklendiği zaman özet tablo bu alanı daha önce boş iken seçmiş olsam bile girilen bu bilgilere göre özet tabloyu yeniden düzenlemiyor yani güncellemiyor.
Ben tüm hesaplamaların fonksiyon-formüllerle yapılmasını istemiştim. Ayrıca makro da istememiştim.
Anlattığım şekilde yapmak mümkünse Nasıl?
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar Çıtır bey,
Göndermiş olduğunuz mesaja ek olarak yüklediğiniz Toplama.rar dosyası tam istediğim dosya. Buna bakmadan tam incelemeden soruma devam etmişim. Sonra inceledim çok iyi çalışıyor ve tam istediğim gibi. Ancak bu dosyada
Hazırlayıp yüklemiş olduğunuz formülleri benim tabloma uyarladım çalışmadı. Sonuç hücresinde #DEĞER! çıkıyor. Hücre referanslarını sizinki gibi aynı yaptım ancak mesela bu formülün =TOPLA.ÇARPIM(($B$3:$B$5000=$H$4)*($C$3:$C$5000>=$I$4)*($C$3:$C$5000<=$J$4)*(KAYDIR($B$3;0;KAÇINCI($K$4;$B$2:$F$2;0)-1;4998;1))) son kısmını anlamadım. benim asıl tablomda başlıklar B3 ve H3 araındaki hücrelerde ve en son satır 2002 satırıdır.
Formüldeki kırmızı ile vurguladığım öğeleri anlayamadım. Bunların anlamı nedir? Mesela 4998 ne demektir. Benim tablonun özelliklerine göre bunu değiştirmelimiyim. Burdaki -1, 0 ve yine en sonda yer alan 1'in anlamı nedir? Yukarda belirtmiştim benim tablonun başlıkları B3 ve H3 arasında olup en son satırı 2002 dir. (Not: çok dikkat ederek parantezler, noktalı virgül, iki nokta üst üste yi yazdım, tekrar tekrar yazdım olmadı)
İşi çözemedim. Bir zahmet yardımcı olun. Sizi çok rahatsız ettim biliyorum. Tekrar size başvurmak zorunda kaldım.
Çok çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim İdris Bey.
Elinize, emeğinize sağlık. Özet tabloyu yeni bugün öğrendim. Tablonun devamına yani alttaki satırlara yeni isim, tarih, alım, satım ve net gelir eklendiği zaman özet tablo bu alanı daha önce boş iken seçmiş olsam bile girilen bu bilgilere göre özet tabloyu yeniden düzenlemiyor yani güncellemiyor.
Ben tüm hesaplamaların fonksiyon-formüllerle yapılmasını istemiştim. Ayrıca makro da istememiştim.
Anlattığım şekilde yapmak mümkünse Nasıl?
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

.

Bu anlattıklarınızın hepsi oluyor.

Siz bunu kullanamadıktan sonra, formüllere takılmanızı anlamıyorum.

Dosyayı iyice inceleyin.

.

İidris Bey tekrar teşekkür ederim.
Evet Özet tablo da güzel ancak ben bu formülüde öğrenmem gerekiyor

Herkese İyi Akşamlar
Yukardada okuyacağınız gibi benim asıl tabloma benzer basit bit tablo yükleyerek sorumu sordum. Tablomu yüklememiş onun yerine basit bir tablo yüklemiş ve cevaplardan öğreneceğim bilgiler ve yazılacak formülleri tabloma uyarlayarak sorunumu çözeceğimi sanmıştım. Fakat çok uğraştım ilgili konuları okudum fakat bir türlü yapamadığım için gerçek tablomu yükleyerek sorularımı yeniden yazdım.
İlginecek herkese şimdden teşekkür ederim.
Tablo ve sorunun olduğu dosyayı yüklemeyi unutmuşum.
Sonraki mesajda ekleyip yükledim.

Son düzenleme:
Tekrar iyi akşamlar.
Tablo ve sorunun olduğu dosyayı yüklemeyi unutmuşum. Tablo ve sorular ekteki Şarta Bağlı Toplama-1 dosyasındadır.
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri