• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta Bağlı Olarak İstenen Hücreye Gitme

GIREN yazanı GİREN yaptım. ÇİKAN yazanı ÇIKAN yaptım. fakat kod çalışmadı.

Dosyadaki kodu yapıştırdım ve çalıştı. Çok teşekkürler. Başka seçenekler eklemek için hangi satırı kopyalayıp yapıştırmam gerek.
If Target = "GİREN" Or UCase(Target) = "GIREN" Or UCase(Target) = "GİREN" Then Target.Offset(0, 2).Select
If Target = "ÇIKAN" Or UCase(Target) = "ÇIKAN" Or UCase(Target) = "ÇİKAN" Then Target.Offset(0, 3).Select

Başka seçenek eklediğimde (0, 4) mü olacak sayılar?
Teşekkürler.

If Target = "GİREN" Or UCase(Target) = "GIREN" Or UCase(Target) = "GİREN" Then Target.Offset(0, 2).Select

Kod diyor ki eğer değişen hücre GİREN ise o hücreyi baz alarak 0 hücre aşağıya ve 2 hücre sağa git. 0,4 olursa 0 hücre aşağıya, 4 hücre sağa olur. Yani aynı satırda 4 hücre ileriye.

Anladım. Çok teşekkürler ilginiz için. Değişik verileri denedim ve kod çalıştı. Kolay gelsin.

Aklınızda olsun offset kullanımında pozitif sayılar sağa ve aşağıya anlamına gelirken negatif sayılar yukarı ve sola anlamına gelir.

https://drive.google.com/file/d/0B7rifb6G0ZlIYno0X3p1LUJwdGc/view?usp=sharing
Merhaba Yusuf hocam. Linkteki dosyada bir kod var. "VERİ" sayfasında ve "TABLO" sayfasında yapmış olduğum değişikliklerden dolayı kod çalışmadı. Yapmak istediğim şudur: "veri" sayfasına kuyu numarasını ve değeri girdiğimde, tablo sayfasına gidip kuyu numarasını bulacak ve değeri "Ünitenin Çalışma Saati" sütununa yazacak. Teşekkürler, kolay gelsin.

Dosyayı paylaşıma açmamışsınız.

Aşağıdaki kodları VERİ sayfasındaki kodların yerine kullanınız:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [a3]) Is Nothing Then GoTo 10
[B3].Select
10:
If Intersect(Target, [B3]) Is Nothing Then Exit Sub

If [a3] <> "" And [B3] <> "" Then
    For i = 18 To 108
        If Sheets("TABLO").Cells(i, "A") = Sheets("VERİ").[a3] Then
            Sheets("TABLO").Cells(i, "D") = Sheets("VERİ").[B3]
            i = 108
            [a3].Select
        End If
    Next
End If

End Sub

Çok teşekkür ederim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Geri