• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şarta Bağlı Olarak İstenen Hücreye Gitme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ev ve Ofis 2016
Günaydın arkadaşalar. "Veri" isimli excel sayfamada B6 hücresine "E" harfi yazıp entere bastığımda B12 hücresi gitmek, "S" harfi yazıp enterlediğimde de "B9" hücresine gitmek istiyorum. BU konuda bana yardomcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırıp deneyiniz:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B6]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "E" Or Target = "e" Then [B12].Select
If Target = "S" Or Target = "s" Then [B9].Select
End Sub

İlgili sayfanın kod bölümüne yapıştırmak için sayfa adına sağ tıklayıp Kod Görüntüle deyin ve açılan sayfaya kodları yapıştırın:

https://www.google.com.tr/search?q=...ved=0ahUKEwj_0oSHr9bMAhVBbBoKHQA6CBgQ_AUIBigB

Son düzenleme:
Hücreye gitma

İlginiz için teşekkürler. İlgili sayfada alt f11 e bastım. açılan sayfaya yapıştırdım. fakat çalışmadı. Makro sayfası açıyor.

Ben bu dosyayı size nasıl gönderebilirim. Gönderdiğiniz örnekte çalışıyor

Şöyle yapın:

Veri sayfasında sayfa isminin/sekmesinin üstünde sağ tıklayıp Kod görüntüle deyin
Açılan sayfaya kodları yapıştırın
Excel'e geçip deneyin.
Çalışacaktır, ben de öyle yaptım çünkü.

Tamamdır. Şimdi çalıştı. Çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Merhaba Yusuf44. Bu seferde yaz makro kaydımda hata vermeye başladı. And tuşuna basınca işlevi gerçekleştiriyor. Yanlız her "yaz" makrosunu çalıştırdığımda hata veriyor.

Nereye gönderdiniz, bana herhangi bir mail gelmedi?

Merhaba,

Buradaki konu ile alakalı değil ama aşağıdaki soruma yardımcı olur musunuz, teşekkürler.

SUPPLIERS

A B C D Minimum Supplier Name
10 15 12 20 10 A
15 13 17 11 11 D
9 10 6 13 6 C
12 8 9 11 8 B

Merhaba,

Buradaki konu ile alakalý deðil ama aþaðýdaki soruma yardýmcý olur musunuz, teþekkürler.

SUPPLIERS

A B C D Minimum Supplier Name
10 15 12 20 10 A
15 13 17 11 11 D
9 10 6 13 6 C
12 8 9 11 8 B
Keþke soruyu da sorsaydýnýz :)

Anladýðým kadarýyla en düþük deðerin olduðu sütunu bulmak istiyorsunuz. A, B, C, D ifadelerini A1: D1'de olduðunu düþünerek

En düþük ddeðer için E2 hücresinde
Kod:
=MÝN(A2:B2)

Ait olduðu sütuniçin F2 hücresinde

Kod:
=ÝNDÝS($A$1:$D$1;KAÇINCI(E2;A2:D2;0))

Formüllerini kullanabilirsini.

YAZ makronuz Veri sayfasında B6'nın da içinde bulunduğu bazı hücrelerin içeriğini silme işlemi yapıyor. Benim verdiğim kodlarda sadece E ve S'ye göre işlem olduğu ve silme için bir düzenleme olmadığı için hata oluşuyor. Kodları aşağıdaki gibi kullanırsanız hata halinde kodu sonlandırır:

Kod:
If Intersect(Target, [B6]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target = "E" Or Target = "e" Then [B12].Select
If Target = "S" Or Target = "s" Then [B9].Select
End Sub

Çok teşekkür ederim Yusuf bey. Error satırını ileve ettikten sonra problem düzeldi. Kolay gelsin.

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz ancak D sütununa Veri doğrulama ile sadece GİREN ve ÇIKAN yazılmasını sağlamanızı öneririm:

Kod:
If Intersect(Target, [D2:D20000]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target = "GİREN" Or UCase(Target) = "GIREN" Or UCase(Target) = "GİREN" Then Target.Offset(0, 2).Select
If Target = "ÇIKAN" Or UCase(Target) = "ÇIKAN" Or UCase(Target) = "ÇİKAN" Then Target.Offset(0, 3).Select
End Sub

Geri