• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şart ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Porser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 64 bit Türkçe ve Google e-tablo
B8 de YIL şartım
C8 de AY şartım var.

Ben bu şartları bu formüle bağlayamadım

=EĞERSAY(Data!H3:H;"<="&B8)-EĞERSAY(Data!H3:H;">"&C8)

Selamlar
Birden fazla şart olduğu için ÇOKEĞERSAY kullanın

Selamlar
Birden fazla şart olduğu için ÇOKEĞERSAY kullanın

Mdemir63 Bey
Evet ekledim ama olmuyor. Çokeğersay,eğersay, denedim ama olmuyor ya NAD diyor yada eror veriyor.
Amacım 2 (değer)rakam arasında olan verileri sayısı şarta göre saydırmak
İkinci yapmam gereken ki ilk yaptığımın tam tersi 2 Değer (rakam) dışında kalanların şarta göre saydırmak

Selamlar
O zaman gerçek bilgilerinizi içermeyen örnek dosya ekleyip Link i burada paylaşırsanız yanıt verecek arkadaşlarımız olacaktır

Mdemir63 Bey teşekkür ederim ama indiremiyorum

Mdenmr63 Bey
Teşekkür ederim yardımınız için.

Mdemir63 Bey
Kodunuz excelde çalışıyor ama e tabloya uyarladığımda çalışmıyor. Tarih formatı farklı sanırım

Mdemir63 Bey
Kodunuz excelde çalışıyor ama e tabloya uyarladığımda çalışmıyor. Tarih formatı farklı sanırım
Google sheet den mi bahsediyorsunuz. Eğer ondan bahsediyorsanız o farklı tabi ki

Evet Excelde de hazırlıyorum aynı tabloyu E tabloda da. sürükeyip bıraktığım zaman diğer kullanıcılar tabi bende dahil tam kullaılmıyor paylaşmda olan bir drive.
E tablo için yardımcı olurmusunuz bu fonksiyon için

Selamlar
E-Tablolar konusunda bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olabilirler
iyi çalışmalar

Teşekkür ederim Mdemir63 Bey

Deneyiniz.

F12;
C++:
=COUNT(FILTER(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1);Data!B:B=$F$5;TEXT(Data!C:C;"my")=TEXT(DATEVALUE("1."&$F$7&"."&$F$6);"my");Data!G:G=$F$8;OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)>=$B12;OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)<=$C12))

G12;
C++:
=COUNT(FILTER(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1);Data!B:B=$F$5;TEXT(Data!C:C;"my")=TEXT(DATEVALUE("1."&$F$7&"."&$F$6);"my");Data!G:G=$F$8;(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)<$B12)+(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)>$C12)))

Deneyiniz.

F12;
C++:
=COUNT(FILTER(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1);Data!B:B=$F$5;TEXT(Data!C:C;"my")=TEXT(DATEVALUE("1."&$F$7&"."&$F$6);"my");Data!G:G=$F$8;OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)>=$B12;OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)<=$C12))

G12;
C++:
=COUNT(FILTER(OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1);Data!C:C=$F$5;TEXT(Data!D:D;"my")=TEXT(DATEVALUE("1."&$F$7&"."&$F$6);"my");Data!H:H=$F$8;$B12<=OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1);$C12>=OFFSET(Data!$A:$A;;MATCH($E12;Data!$A$4:$M$4;0)-1)))

Korhan Ayhan Bey Teşekkür ederim ama çalışmıyor ve şunu anlamadım
(Data!$A:$A;;
değerler hep sıfır geliyor.
Vukum kısmını almasak nasıl olur belki o karıştırıyor denedim ama yine sıfır sonucu verdi. ( vakum kısmını başka yerden veri geliyor tablo ile alakası yok ) Yani kurguyu B sütundan başlarsak olurmu acaba. Dediğim gibi ben denedim olmadı sonuç Sıfır ama sonuç sıfır değil

Data!$A:$A;;
noktalı virgülün bir tanesini silerek denediniz mi?

Evet denedim sorun o değil sorun başka bir şey ma ne olduğunu bulamadım. B den başlattım foksiyonu A daki hücre ler manuel geliyor tablo ile alakası yok aslında ama onu da dedenş olması sonuç sıfır

Geri