• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sap2000 den alınan tabloyu düzenleme

A sütununda BM1 ile başlayan (alt alta olacak şekilde) frame isimlerim var.
Bu tablodan, öncelikle; A4 hücresinden başlayarak, B sütununda ki birinci sıfır’ın altındaki ilk satırı ve ikinci sıfır’ın 2 üstündeki satırların J sütununda ki değerleri karsılaştırıp hangisinin değeri büyükse (+ veya – olmasına bakmadan) o satırı alarak sayfa3 e kopyaladıktan sonra, (Bu işlem örnek sayfada mavi olarak işaretlediğim BM7 olanların tümünde)
Bundan sonraki kısımlar, sabit olarak frame isimleri aynı olanların tümündeki; ikinci sıfır’ın altında ki ve üçüncü sıfır’ın 2 üstündeki, üçüncü sıfırın altındaki ve dördüncü sıfırın 2 üstündeki….(Bu işlem örnek sayfada kırmızı BM7 olanların tümünde) satırların J sütununda ki değerlerinin karşılaştırılarak büyük olan satırın sayfa3 e kopyalanması olarak tekrar ediyor.
Sonra aynı işlemi BM8 ve sonrakiler için yapacak şekilde bir makro yazabilirseniz çok sevinirim. Bu satırlar hesap çıktılarından oluştuğu için binlerce satırdan oluşuyor bu nedenle başka türlü işin içinden çıkmam mümkün değil.
Ayrıca bazen şöyle özel bir durum olabiliyor; 2 sıfır arasında, eğer sadece 2 satır olursa ki bu durumda özellikle İlk sıfırın altındaki ve ikinci sıfırın 2 üstünde ki satır aynı oluyor, bu durumda bu satırı ve sonra karşılaştırdıklarından j sütununda ki değeri büyük olan satırı sayfa3 e kopyaladıktan sonra farklı bir renk ile boyarsa süper olur.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selam arkadaşım bu forumda şimdiye kadar hep soru soruyordum ilk kez bir soruna cevap veriyorum. Umarım istediğini çözebilmişimdir; tabii burada bulunan üstadların da yaptığım koda karşı önerilerini de bekliyorum.

Sub SAP2000()

Dim a As Integer, i As Integer, j As Integer, m As Integer

Sayfa1.Select
[B65536].End(xlUp).Select
a = ActiveCell.Row
m = 0
For i = 5 To a Step 10

If Abs(Cells(i, "J").Value) >= Abs(Cells(i + 7, "J").Value) Then

For j = 1 To 12
Sayfa3.Cells(4 + m, j).Value = Sayfa1.Cells(i, j).Value
Next

Else

For j = 1 To 12
Sayfa3.Cells(4 + m, j).Value = Sayfa1.Cells(i + 7, j).Value
Next

End If

m = m + 1

Next

End Sub

Merhaba Ahmet bey, öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür edeim. Umarım bundan sonra herkese cevaplar yazabilmeye devam edersiniz.

Yazdığınız makro istediğim formata çok yakın fakat benim tablomda BM1 - BM2.... isimlerinin satır sayıları hepsinde aynı değil. Koyduğum örnekte de BM34 üç tanede bir tekrar ediyor. Bu neden ile sanırım A sütunundaki isimlerin bitimine kadar bu isimleri kontrol edip, bunlardan da öncelikle DUSEY yazan grubu ayrı tutup DUSEY lerden J sütununda ki değerin en büyük olan satırı ve sonra diğer grupların içlerinden
(XPDP - XPDN - XNDP - XNDN - YPDP - YPDN - YNDP - YNDN olan satırların)
hangisi J sütununda en büyük ise sadece o satırı almalıyız.

Eklediğim örnekte sayfa3 olmasını istediğim sonuç sayfasını gösteriyor aslında. Belki buradan bakmak daha anlaşılır olabilir.

Verdiğiniz emek için tekrar teşekkür ederim.

sap2000'den direk makro yardımıyla da sonuçlar excelle alınabiliyor. bn de sap2000'de seçili elemanların analiz sonuçlarını excelle makro yardmıyla aktarmak istiyorum. tüm sonuçları aktarabiliyorum ama benim sadece seçili eleman sonuçlarına ihtiyacım var. sadece seçili eleman analiz sonuçlarını excelle aktarabileceğim bi kod yazılabilirmi?

Geri