• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sanıyorum ETOPLA kullanımı ama ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Arkadaşlar 50 sayfalık excel sayfasında B sütununda tarihler C sütununda alınan paralar var, 51. sayfada herhangi bir hücreye bugün alınan paraları toplayarak yazdırmak istiyorum ama bir türlü başaramadım. Forumda araştırdım arkadaşımızın birisi aynı sayfadakileri yine aynı sayfada ETOPLA ile toplatmış ama çoklu sayfada ben yapamadım, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Arkadaşlar 50 sayfalık excel sayfasında B sütununda tarihler C sütununda alınan paralar var, 51. sayfada herhangi bir hücreye bugün alınan paraları toplayarak yazdırmak istiyorum ama bir türlü başaramadım. Forumda araştırdım arkadaşımızın birisi aynı sayfadakileri yine aynı sayfada ETOPLA ile toplatmış ama çoklu sayfada ben yapamadım, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Merhaba,

50 sayfalık olmasa bile örnek bir dosya eklemenizi öneririm, örnek dosya üzerinden çözüm, çabuk ve kesin olur,

Aşağıdaki formülü denermisiniz
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"Sayfa1"\"Sayfa2"\"Sayfa3"}&"'!B:B");BUGÜN();DOLAYLI("'"&{"Sayfa1"\"Sayfa2"\"Sayfa3"}&"'!C:C")))

Aşağıdaki formülü denermisiniz
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"Sayfa1"\"Sayfa2"\"Sayfa3"}&"'!B:B");BUGÜN();DOLAYLI("'"&{"Sayfa1"\"Sayfa2"\"Sayfa3"}&"'!C:C")))

Hocam denemesine deneyeyim ama 3 sayfayı öylesine örnek verim benim işim 50 sayfa ve üzeri, bu sayfa1, sayfa2 yi nasıl yazarım ayrıca sayfa isimlerimde sayfa1 sayfa 2 diye ilerlemiyor, sözün özü pek pratik bir metod değil gibi sanki, hem excel den yardım isteyecek kadar bilgisiz olup hemde örneğinizi beyenmemezlik olarak algılamayın lütfen.

etopla ve dolaylı hata :(

merhaba arkadaşlar,

konu üzerinden uzun süre geçmiş ama yardıma ihtiyacım var :(

tarihlerden oluşan bir excel tablosu var ve bunda günlük icmal oluşturmak istiyorum...

Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI("'"&A4&"'!A:A");B3;DOLAYLI("'"&A4&"'!J:J"))

formülüyle denedim ama olmadı... :(

bir hata yapıyorum !!!...

örnek dosya ektedir...

şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Sizin formülde DOLAYLI kullanmanıza gerek yok, zaten ICMAL sayfasındaki her hücreye toplanacak veril ilgili sayfadan getirirliyor.
Dosyanız ektedir.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

bedri çok tşk ederim ancak,

ben bu dosyayı örnek olarak ekledim....
benim her sayfadaki veri sayım ve sayfa sayım çok fazla..

o yüzden başlangıçta bir kere formülü atıp aşağı doğru kopyalayıp kurtulmak istiyorum...

bu şekilde her sabah uğraşmak zamanımı alıyor..

Geri