• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saniyeyi Dakika ve saat cinsinden yazmak icin ne yapmalıyım?

saniye birimini gün, saat, saniye şeklinde çevirme

merhabalar, bende yeni bir başlık açmak istemedim o ndenle buraya yazıyorum sorunumu.

elimde saniye biriminden 1413,333333 bir değer var bunu ay, gün, saat, dakika, saniye şeklinde hücrede göstermek istiyorum.

şu şekilde izah edeyim;

1 bant 52 saniyede 1 ürünü çıkarıyor
o bant a 1600 adet yükleme yaptığımda (yani 1600 adet üretmesini istediğimde) 1413,333333 saniye yapıyor benim bunu gün:saat:dakika:saniye şeklinde görmem için nasıl bir formül yazmam gereklidir.

excel de 4 işlemden ötesine gidemediğim için yardımınızı istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

merhabalar, bende yeni bir başlık açmak istemedim o ndenle buraya yazıyorum sorunumu.

elimde saniye biriminden 1413,333333 bir değer var bunu ay, gün, saat, dakika, saniye şeklinde hücrede göstermek istiyorum.

şu şekilde izah edeyim;

1 bant 52 saniyede 1 ürünü çıkarıyor
o bant a 1600 adet yükleme yaptığımda (yani 1600 adet üretmesini istediğimde) 1413,333333 saniye yapıyor benim bunu gün:saat:dakika:saniye şeklinde görmem için nasıl bir formül yazmam gereklidir.

excel de 4 işlemden ötesine gidemediğim için yardımınızı istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba;
İlk sorunuz için;
Ekteki gibi mi?
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

@muygun
çok teşekkür ederim, hazırladığınız örnekte F2 sütununda olması gerekteği gibi sorunumun çözümü

elinize sağlık.

Merhaba,

2. seçenek olsun.

Rakam A2 de ise

Kod:
=A2/86400

İlgili hücreyi Özel Hücre Biçiminden, İsteğe Uyarlanmış olarak aşağıdaki gibi biçimlendiriniz.

Kod:
g ss:dd:nn

Geri