• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sanırım "eğer" fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
VERSİYON EXEL 2013 TÜRKÇE

Elimde 2 farklı exel worksheet var.
1. worksheet

a sutunu b sütunu

elma = xr1
armut = dx7
kiraz = az3

2. worksheet

a sütunu

elma
kiraz
armut

buna göre 1. worksheetteki satırları eşleyip 2. worksheette elma gördüğününun yan hucresıne xr1,armut gördüğüne dx7,kiraz gördüğüne az3 yazsın istiyorum.
tşkler...

Merhaba,
Doğru anladıysam eğer; istediğinizin çözümü düşeyara fonksiyonudur.
Formulu ikinci sayfanın B1 hücresine uygulayarak aşağı doğru çekiniz.
=DÜŞEYARA(A2;worksheet1!$A$1:$B$3;2;0)

Son düzenleme:
bu formülü 2. sayfanın b1 sütununa uyguladım ancak, sadece ilk hücre doğru oldu. benim ilk sayfamda a ve b sütunu olmak üzere yaklaşık 1000 satır bilgi var.2 sayfamda 1. sayfanın sadece a sütununundaki değerler var ama b sütununundaki değerler yok.sıralamasıda karışık olduğu için ilk sayfamda a sütununa bakıp b sütunundaki değeri 2. sayfamdaki b sütununa yazsın.

ilk sayfa

a sutunu b sütunu
1 elma el10
2 armut ar54
3 erik erik21
4 kiraz xkira

buna göre 2 sayfamda a sütununda elma gördüğü yerin b sütununa el10 yazsın,a sütununda erik gördüğü yerin b sütununa erik21 yazsın.a sütununda kiraz gördüğü yerin b sütununa xkira yazsın vb.yaklaşık 1000 satır :(

umarım anlatabilmişimdir. teşekkür ederim

bu formülü 2. sayfanın b1 sütununa uyguladım ancak, sadece ilk hücre doğru oldu. benim ilk sayfamda a ve b sütunu olmak üzere yaklaşık 1000 satır bilgi var.2 sayfamda 1. sayfanın sadece a sütununundaki değerler var ama b sütununundaki değerler yok.sıralamasıda karışık olduğu için ilk sayfamda a sütununa bakıp b sütunundaki değeri 2. sayfamdaki b sütununa yazsın.
ilk sayfa
a sutunu b sütunu
1 elma el10
2 armut ar54
3 erik erik21
4 kiraz xkira
buna göre 2 sayfamda a sütununda elma gördüğü yerin b sütununa el10 yazsın,a sütununda erik gördüğü yerin b sütununa erik21 yazsın.a sütununda kiraz gördüğü yerin b sütununa xkira yazsın vb.yaklaşık 1000 satır :(
umarım anlatabilmişimdir. teşekkür ederim

Merhaba. Yanlış anlamayın herhangi bir dosya upload sitesine küçük bir dosya ekleseniz şimdiye kadar çoktan cevap alırdınız. Üşenmeden küçük bir dosya ekleyip hem kendinizin hemde ilgilenenlerin işini kolaylaştırın. Dosyayıda eklediğiniz sitenin linkinide eklemeyi unutmayın. Kolay gelsin.

Geri