• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sağdan sola doğru en sağdaki dolu hücredeki değeri alma

ozanyakar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Herkese iyi akşamlar.

Örneğin ;

Bir tabloda

E hücresi Boş , D hücresi Boş , C Hücresi Boş , B hücresi Boş, A hücresinde 8 yazıyorsa.

Başka bir hücreye sağdan sola en sağdaki değeri nasıl yazdırabilirim.

Yani formül ile, E Deki boşsa , D ye bak, D boşsa C ye, C Boş ise B ye B Boş ise A daki değeri, kısaca dolu olan en son hücredeki değeri ( en sağdaki dolu hücrede yer alan değeri) nasıl yazdırabilirim ?

Ekli dosyalar

=EĞER(D1<>"";D1;EĞER(C1<>"";C1;EĞER(B1<>"";B1;EĞER(A1;"";A1;"Dolu hücre yok"))))

Dosyaya bakamadım, sorunuza göre cevapladım.

Merhaba

örnek dosya eklemenize gerek yoktu, boş bir excel dosyasını biz de hazırlayabilirdik :)
Kod:
=ARA(9,99999999999999E+307;1:1)

Sn. Yusuf 44 , 7 koşula kadar formülünüzü kullanarak sorunu çözdüm fakat , 26 hücre var taramam gereken , diğer hücreleri de formüle nasıl dahil edebiliriz. ?

İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Sayın Uzman formülünüzü kullanarak aradığım sonuca ulaştım. Çok teşekkürler saygılar sunarım.

Merhaba,
Alternatif;

Kod:
=ARA(38;2/(J1:M1<>"");J1:M1)

Kod:
=ARA(;-KOD(J1:M1);J1:M1)

Daxe Syán

Son düzenleme:
Sayın bzace öğrenebilmek adına formülünüzü dosyama göre uyarladım sorunsuz çalıştı çok teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz formüldeki

=ARA(38;2/(J1:M1<>"");J1:M1)

Buradaki "38;2" nin mantığı nedir. Öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

Sayın bzace "=ARA(;-KOD(J1:M1);J1:M1)" formülünüzde sorunsuz çalıştı. Burada da ;

";-KOD" bu kısmı anlamadım. Mantığı nedir ?

Ozan bey,
Dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.
İlk öncelikle 38 sayısına gelirsek,
38 = KAYSERİ :) 38 sayısı yerine başka pozitif sayılarda yazabilirsiniz. Sayı yazmak istemiyorsanız ikinci formüldeki kalıbı kullanabilirsiniz.
=ARA(;-2/(J1:M1<>"");J1:M1)

;-KOD kısmına gelirsek,
ARA(;-KOD(J1:M1);J1:M1) yerine ARA(0;-KOD(J1:M1);J1:M1) yazılsa daha anlaşılır olacaktır.0 koymasanız da 0 olarak kabul edecektir. 0 yerine istenilen pozitif sayı yada KOD formülünün döndüreceği sayıdan büyük olma şartı ile negatif sayıda yazılabilir.

KOD(J1:M1) kısmı bize yazdığımız verilerin pozitif değerlerini döndürecektir.
Örnek; J1:M1 aralığına 1 ,2 ,3 ,4 değerlerini yazalım. =KOD()=49,50,51,52 sonuçlarını döndürdü. Formülüm başında - olduğundan bize tüm sayıları negatif yapacaktır. Bu sayede tüm sayılarımız 0'dan küçük olmuştur.ARA fonksiyonu yardımıyla sağdaki değeri bulmuş olduk.

Sn. İdris SERDAR dosyanın boş olduğunu sizin mesajınızı okuduktan sonra , dolayısı ile Sn. Uzmanın mesajındaki şakayı da henüz fark ettim. :-))) Boş dosya için kusura bakmayınız...

Sayın bzace değerli bilgilerden dolayı teşekkür eder , saygılarımı sunarım. Kayseri ye selamlar..

sayın blaze
size =ARA(;-KOD(J1:M1);J1:M1) formülü hakkında bir şey sormak istiyorum
eğer j1 den m1 kadar olan satırlar değilde
j1-l1-o1 gibi alınması gereken satırları alsak formülü nasıl yapmam gerekli?

=ARA(;-KOD(J1;l1;o1);(J1;l1;o1) ---- bu şekilde denedim olmadı da
sadece merak ediyorum

Geri