• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sağa son dolu satır

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba
Set b=[b:b].find(bar,lookat:=xlwhole)
Bu satırın devamı olarak;
b değişkeninin bulunduğu satırda sağa doğru son dolu hücreden sonraki ilk boş hücreyi nasıl yazarım?

Kod:
if not b is nothing then [B]yeni [/B]= cells(b.row,columns.count).end(xltoleft).column + 1

ile yeni değişkenine o satırdaki ilk boş hücrenin sütun numarasını atayabilirsiniz.

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. İlk boş hücreyi b.End(xlToRight).Offset(0, 1) kodu ile buluyorum. Satırda b değişkeninden sağa doğru son dolu hücreye kadar olan aralıkta boş hücreler olduğu için, sağa doğru "son dolu hücre"den sonraki ilk boş hücre kodu gerekli bana.

Son düzenleme:
Yusuf bey cevabı vermiş.:cool:

Verdiğim kod eğer satırda boşluklar varsa son dolu hücrenin sağındaki ilk boş hücrenin sütun numarasını verir. Dizin yaptığınız işlem imleci Soldan sağa doğru hücre blokları arasında dolaştırmak. Benimki ise tersi, imleci sağdan sola dolaştırmak.

Bu kodla bulunan yeni değişkenini örneğin Cells(3,yeni).select olarak kullanabilirsiniz.

Merhaba YUSUF44,
Aydınlatıcı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Doğrusu yazdığınız kodla benimki arasındaki farkı çözümleyecek kadar kod bilgim yok. Öğrendiğim kalıpları ezbere kullanıyorum desem yanlış olmaz. Sorunum çözüldü. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim. Esen kalın..

Bence artık ezbere kullanmak yerine anlayıp öğrenerek kullanma aşamasına geçebilirsiniz. Bir zamanlar ben de hiç makro bilmiyordum ve öğrenmek de zor geliyordu, iş yoğunluğundan zaman ayıramıyorum. Bu sitede sayesinde hem kendim öğrenmeye başladım hem de sorulara cevap verebiliyorum elimden geldiğince.
İyi çalışmalar.

Düşüncenize katılıyorum. Ancak işe başından başlamak gerek. Ben ise tam ortasından daldım..Geri dönmek çok zor. Biraz da yaş kemale erdi artık.:)

Emin olun bu işin yaşla da nerden başladığınızla da ilgisi yok. Geç kaldım, anlamam, öğrenemem diye düşünmeyin. En azından kullandığınız kodların ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını anlamaya çalışın.

Merhaba,
İnsan 24 yıl daha genç olunca böyle rahat konuşuyor demek ki.:)
Exceli işim için kullanıyorum. Arta kalan zamanımı ise en büyük hobim olan organik tarım doldurunca ne yazık ki makrolara yeterince zaman kalmıyor. Çok zorda kalınca da sağ olsunlar sizler gibi yardımseverler imdada geliyorlar.

Geri