sağa doğru sürüklediğim, hücrelerin değerini, bir sütunda aşağı doğru almak?

iyi çalışmalar dilerim.
sorunum şu ki;
bir formülüm var. bu formülde kullandığım değerler belli bir sütünda aşağı doğru sıralanmış durumda.
ben formülümü yazdığım hücreyi sağa doğru kaydırdığımda, kaydırdığım hücrelerin değerleri bu sütundan almasını istiyorum. yani ben hücreyi sağa doğru kaydıracağım ama, değerler aşağı doğru alınacak. örnekte daha detaylı anlatmaya çalıştım. yardımcı olabilirseniz çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
İlk sorunuz için

=DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(SÜTUN(K2)-9;SÜTUN($K$2))) olarak kullanın.

ikinci sorunuz için

=DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(SATIR(K2);SÜTUN($K$2))) olarak kullanın.

Son düzenleme:
sayın Ali Hocam
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. bu kadar çabuk cevap verdiğiniz içinde ayrıca sağolunuz.
ancak benim sadece bir tek sorum vardı, örnekte detaylı anlatmaya çalıştım ama, herhalde yeterince sıkıntımı anlatamadım. örnekte; b19daki hücreyi sağa doğru sürüklediğimde, sürüklediğim hücrelerin, L2, M2 diye değil, C19, D19 diye değişmesini istiyordum..
ilginize tekrar teşekkür ederi iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
sizin istediginizde özel doldurma serisi ile oluyor ama sanirim hücre içindeki formulde degisiklik yapmiyor sadece metin oldugu zaman serileri dolduruyor.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
B19 sağa çektiğimde C19 hücresine K3'lü formül gelsin demişsiniz öyle değilmi.Bende ona göre yazdım

K2 hücresindeki formülü 2 ile çarpacak ve sağa çektiğinizde sırası ile bunları yapacak.

B19 hücresine

=DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(SÜTUN(K2)-9;SÜTUN($K$2)))*2 yazıp sağa

çektiğinizde istediğiniz oluyor.

Acaba bundan farkı birşeymi istiyorsunuz.

sAYIN HOCAM, AYNI SİHİR GİBİ OLDU.
ELLERİNİZİE BİLGİNİZE SAĞLIK çok tesekkürler.
bir vaktiniz olduğundada, bu denklemi bi açıklarsanız çok memnun olurum, neden K2-9 yazdık, nası oldu bu sihir :)
Bi müsait zamanda son bi zahmet, bi anlatırsanız mantığı çok mutlu olurum.
Tekrar teşekkür eder sevgiler sunarım..

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Boş bir hücreye =SÜTUN(K2) yazın 11 değerini göreceksiniz bunu sağa doğru çektiğinize ise =SÜTUN(L2) olacak 12 olacak bizim verilerimiz K2'den başlıyor dolayısıyla sağa çektiğimizde 2,3 diye sırası ile artması gerekecek.

Bunun içinde =SÜTUN(K2)-9 yazdık şimdi bunu sağa doğru çektiğinize 2,3 diye sırası ile artacak.

Şimdi yine boş bir hücreye =ADRES(SÜTUN(K2)-9;SÜTUN($K$2)) yazın ve sağa doğru çekin K2, K3 diye çoğalacaktır.

Formülde K'lara göre çoğalmayı yakaladık peki bunlara gelen değerleri nasıl hücreye getireceğiz

bunun içinde =DOLAYLI("Sayfa1!"&......) kısmını dolduramamız gerekecek

ADRES(SÜTUN(K2)-9;SÜTUN($K$2)) ile biz artırmayı bulmuştuk şimdi ikisini birleştirelim.

=DOLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(SÜTUN(K2)-9;SÜTUN($K$2)))

formül ortaya çıktı.

ALİ BEY
ÇOK FAYDALI OLDU BİLGİLERİNİZ, İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Ayırdığınız vakit ve kıymetli bilileriniz için çok sağolunuz.
İyi çalışmalar dilerim.