• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadeleştir-Topla ve Sırala

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

aşağıda vermiş olduğum örnek tabloda sadeleştirme yapmak istiyorum. Malzeme ismi ve uzunlukları aynı olanları toplatmak.. gereksiz olanları silmek. yeni mevcut hali U sütunundan sonrayada alabiliriz.. U3 ten itibaren tablodaki değerlerin yeni hallerini burada oluşturabilsek yeterli.

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyayı görüntüle yedek.xlsm

Son düzenleme:
Sn k0081
ADO ile yapılmış örnek ekte, OLMASI ISTENEN sayfasına aktarıyor. Sayfaları A1 den başlayacak şekilde yeniden düzenledim.

Ekli dosyalar

Sn k0081
ADO ile yapılmış örnek ekte, OLMASI ISTENEN sayfasına aktarıyor. Sayfaları A1 den başlayacak şekilde yeniden düzenledim.

hocam çok teşekkür ediyorum. ama ben bunu ADO ile değilde macro ile çözmek istiyorum. başka bir sayfaya aldığımda , başka hatalar ile karşılaşıyorum.. o yüzden aynı sayfa içinde U sütunundan sonraya almak istiyorum hocam. tekrar Teşekkürler. bir de hocam Sıralama sayfadaki gibi olacak.. B19 itibaren işlem yapacağız..

Son düzenleme:
Kodlardaki aşağıdaki satırı istediğiniz gibi değiştirip aynı sayfaya da getirtebilirsiniz
Kod:
Sheets("OLMASI ISTENEN").[A2].CopyFromRecordset rs

"mocro" yu aşağıdaki gibi değiştirirseniz. Aynı sayfada U2 Hücresinden itibaren verileri yapıştırıyor ve "Malzemeler (Profiller)" da "ø" karakterini kaldırıp bu sütundaki sayılara göre sıralıyor.
Kod:
Sub aktar()
Dim cn As Object, rs As Object
Dim tar As String, u As String, r As String, s As String
Set cn = CreateObject("ADODB.Connection")
cn.Open "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};DBQ=" & ThisWorkbook.FullName
Set rs = CreateObject("ADODB.Recordset")
rs.Open _
"SELECT [Malzemeler (Profiller)],[Uzunluklar (mm)], Sum([Adet]) As [TOPLA] FROM [Sayfa1$] " & _
" GROUP BY [Malzemeler (Profiller)], [Uzunluklar (mm)] ORDER BY Mid([Malzemeler (Profiller)],2)*1;", cn

Sheets("Sayfa1").[U2].CopyFromRecordset rs
rs.Close
cn.Close
Set rs = Nothing
Set cn = Nothing
End Sub

Sizin dosya formatınızı değişmeden yapılan örnek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn k0081
ADO'suz örnek Ekte
Not; Dosya yapınızı esas aldım, veriler kaydırıldığında makroda değişiklik gerekir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Ömerceri;

çok teşekkür ediyorum, tamamdır.. elinize yüreğinize sağlık.. saygılar.
hocam çok küçük bi değişiklik yapabilirmiyiz? V sütununda uzunluklar var. işlem yine aynı, sadece V sütununu atlasın...

yani
malzemeler
U

atla
V

uzunluklar
W

Adet
X

Son düzenleme:
çok teşekkürler hocam, tamamdır.. güzel bir çalışma, oldu.. saygılarımla..

Geri