• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece istenilen Verileri Diğer Sayfaya Aktarma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Sayın Excel dostları. Öncelikle herkese kolay gelsin. Bir sorunum var ve yine sizlerin yardımına ihtiyacım var. Ekteki dosyada bir çok verilerin olduğu bir dosya var. Adı Soyadı, T.C.Kimlik Numarası, Vergi Numarası vs...

Tüm listeyi şu anki haliyle yazıcıya aktardığımda hem çok küçük çıkıyor hemde bazı verilerin çıkmasını istemiyorum. Örneğin sadece Adı Soyadı ve Vergi Numarasının Olduğu bir listeyi diğer bir sayfaya otomatik kaydettirmek istiyorum. Yani burada hangi verilerin listeleceğini ben seçmek istiyorum.

Bildiğim kadarıyla bu mümkün fakat forumdaki örneklere göre ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden tşk. ederim.

Ekli dosyalar

dosyanıza bir kaçtane örnek ekler misiniz.
kdv sayfanız boş durumda verilerin nereye aktarılacağını bilsek ona göre bir işlem yapardık

Üstad örnek bir dosya ekledim. Örnek Dosyada ana sayfada bir çok veri varken sadece NO-ADI SOYADI-VERGİ DAİRESİ bölümlerini aktardım. Burada önemli olan aktarılacak verileri benim seçebilmem.

Eğer mümkünse aktarılacak sayfa hep aynı sayfa olsun.
Kdv sayfası boş. O sayfa başka bir amaçla kullanılacağı için o sayfayi dikkate almayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Üstadlar birde bu dosyayı herkesin kullanabilmesini fakat veri kaydederken şifre sorulmasını istiyorum. Forumda aşağıdaki kodu buldum fakat uyarlayamadım. O konudada yardımcı olursanız memnun olurum.

Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
sifre = InputBox("Şifrenizi Doğru Girerseniz Dosyanız Kaydedilecek Aksi Takdirde Kayıt İşlemi Yapılmıyacaktır", _
"Kayıt Yetkilisi", "Şifrenizi Buraya Giriniz")
If sifre = Sheets("Düzen").Range("1").Text Then
MsgBox "Dosyanız Kaydedildi", vbInformation, _
"KAYIT BAŞARILI"

Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz." & Chr(13) & _
"Dosyanız Kaydedilemedi", vbCritical, "HATALI ŞİFRE"
Cancel = True
ThisWorkbook.Close False
End If
End Sub

nasıl seçim yapacaksınız mesela
liste sekmesindeki A sütununa her rakamdan bir tane girin ve hangi rakam'a tıklarsanız onun bilgileri diğer tarafa geçsin ister misiniz böyle bir şey.
tabi isterseniz öncelikle A sütununda kesinlikle mükerrer numara olmayacak eğer olursa hatalı sonuçlar ortaya çıkacaktır.
yada siz başka yol söyleyin bakalım oluru var mı_?
ikinci sorunuz için lütfen yeni konu açınız bu konu ile alakası yok

nasıl seçim yapacaksınız mesela
liste sekmesindeki A sütununa her rakamdan bir tane girin ve hangi rakam'a tıklarsanız onun bilgileri diğer tarafa geçsin ister misiniz böyle bir şey.
tabi isterseniz öncelikle A sütununda kesinlikle mükerrer numara olmayacak eğer olursa hatalı sonuçlar ortaya çıkacaktır.
yada siz başka yol söyleyin bakalım oluru var mı_?
ikinci sorunuz için lütfen yeni konu açınız bu konu ile alakası yok

Üstadım derdimi tam olarak anlatmayı beceremedim sanırım. Benim tam olarak istediğim LİSTE sayfasındaki tüm verileri değilde daha basit bir listeyi diğer bir sayfaya aktarmak.

İkinci soruyu forumda gereksiz başlık açmamak adına buraya ekledim. yardımcı olursanız çok makbule geçer derdimi tam olarak anlatamadığım için yardımcı olamıyorsanızda yapacak bişey yok bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Herkese bol excelli günler...

Üstadım derdimi tam olarak anlatmayı beceremedim sanırım. Benim tam olarak istediğim LİSTE sayfasındaki tüm verileri değilde daha basit bir listeyi diğer bir sayfaya aktarmak.

İkinci soruyu forumda gereksiz başlık açmamak adına buraya ekledim. yardımcı olursanız çok makbule geçer derdimi tam olarak anlatamadığım için yardımcı olamıyorsanızda yapacak bişey yok bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Herkese bol excelli günler...

bakın ben anlatamıyorum işte size
liste sayfasındaki verileri neye göre seçeceksiniz. ben diyorum ki siz A sütununda seçtiğiniz verileri aktarsın istemez misiniz öyle.

Dediğiniz gibi ben olayı kafamda canlandıramadım. Sizden rica etsem sizin dediğiniz gibi A sütununda seçtiğim verileri aktaracak şekilde bir örnek yapabilirmisiniz.

Dediğiniz gibi ben olayı kafamda canlandıramadım. Sizden rica etsem sizin dediğiniz gibi A sütununda seçtiğim verileri aktaracak şekilde bir örnek yapabilirmisiniz.

merhaba
LISTE sayfasının kod bölümüne
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A4:A65536")) Is Nothing Then Exit Sub
Son_Dolu_Satir = Sheets("ORNEK").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("ORNEK").Range("A" & Bos_Satir).Value = Target.Text
Dim a As Long
For a = 2 To Sheets("ORNEK").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Sheets("ORNEK").Cells(a, "B") = WorksheetFunction.VLookup(Sheets("ORNEK").Range("A" & a).Value, _
Sheets("LISTE").Range("A:C"), 2, 0)
Sheets("ORNEK").Cells(a, "C") = WorksheetFunction.VLookup(Sheets("ORNEK").Range("A" & a).Value, _
Sheets("LISTE").Range("A:C"), 3, 0)
Next
End Sub
bu kodu kopyalarak dener misiniz.
Örneğin Siz A7 hücresine tıklayın ve ORNEK sayfasına bakın.
umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Üstadım makro çalıştı fakat tam olarak isteğimi karşılamadı. Şimdilik İstediğim verilere göre ayrı ayrı sayfa eklereyerek kullanacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. iyiki varsınız...

Üstadım makro çalıştı fakat tam olarak isteğimi karşılamadı. Şimdilik İstediğim verilere göre ayrı ayrı sayfa eklereyerek kullanacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. iyiki varsınız...

siz nasıl istediğinizi izah etmiyorsunuz ki bende istediğinize uygun bir şeyler yapayım anladığım kadarı ile bu kadar oldu yani.
rica ederim
:yazici:

Geri