• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece istenilen hücreleri seçmeye izin vermek

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhaba.
Forumdan daha önce indirdiğim bir dosya üzerinde değişiklik yapmaya çalışıyorum ama başaramadım. Dosyada da anlattığım üzere; hafta hafta ayrılmış bölümler var ve bu bölümler 4'er sütundan oluşuyor. Herhangi bir hafta ile ilgili bir hücreye tıklandığında o haftanın o satırındaki son sütunu seçtirmek yani diğer hücrelere veri girişini engellemek istiyorum. Bu durumu da şifreli veya şifresiz iki butona bağlayıp istenildiğinde veri girilebilir istenildiğinde girilemez hale getirmek istiyorum.
Yardımlarınızı için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şifreleme ve buton kısmını kendim de çözebilirim sanırım. Sadece seçilen hücrenin ait olduğu tablonun son sütununu seçtirmesi yeterli olacak.

Konu günceldir. Soruyu hala çözemedim.

Malesef, konum ve sorunum hala güncel. :(

Merhaba,
Verilerinizin değiştirilmemesi için düzenlenecek engel hangi kritere göre kaldırılacak, bunu net olarak belirtmemişsiniz.

Örnek dosyada belirgin aslında. Hücreye tıklandığında hücrenin ait olduğu tabloya göre 1,2 veya 3 hücre sağdaki hücre seçilecek.

Tek istediğiniz belirttiğiniz seçilemez hale getirilmesi ise, buyurun kodlarınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A2:C15,E3:G15,I3:K15,M3:O15,Q3:S15,U3:W15]) Is Nothing Then
    Select Case Target.Column
        Case 1 To 3
            Cells(Target.Row, "D").Select
        Case 5 To 7
            Cells(Target.Row, "H").Select

Case 9 To 11
            Cells(Target.Row, "L").Select

Case 13 To 15
            Cells(Target.Row, "P").Select

Case 17 To 19
            Cells(Target.Row, "T").Select

Case 21 To 23
            Cells(Target.Row, "X").Select

End Select
End If
End Sub

Teşekkür ederim ilginiz için. Şu an telefondan bakabiliyorum sadece, uygulayamadım ama sütunlar uzayınca sıkıntı olacak diye düşünüyorum. Bunun için şöyle bir mantık düşündüm ama bunu kodlara dökemedim; her tablo 4 sütundan oluştuğu için seçtiğimiz hücrenin sütun numarasının mod 4'üne göre sağa gönderecek daha kısa bir kod yazılabilir mi acaba? Tekrar teşekkür ederim destek ekibinden.

Birde bu sayfaya yazılan kodların çalışıp çalışmamasını butona bağlayabilir miyiz acaba?

Birde bu sayfaya yazılan kodların çalışıp çalışmamasını butona bağlayabilir miyiz acaba?
Hiçbir butona gerek yok. siz sadece yazıldığı hali ile kopyalayıp sayfanızın kod penceresine yapıştırın ve sarı renkli kolonları seçmeyi deneyin.

Buton gerekiyor, dosyada veri girişi yapılacağı zaman butona tıklayıp her hücre seçilebilir ve veri girişi yapılabilir hale getirilecek yani sizin yazdığınız kodların bütün olarak butonla çalışır veya çalışmaz hale getirebilir olması gerekiyor. Yeterince açıklayıcı olamadım sanırım, üzgünüm. İlginiz için teşekkür ederim.

Geri