• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece istediğimiz makbuzları bastırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 / Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Apartman yönetimi ile ilgili hazırladığım 16 dairelik programda; I4-I32-I54..... gibi giden hücrelerde makbuz numaraları var.Ben bir userform açarak ,sadece belirlediğim makbuz numaralarının yazıcıya gönderilmesini istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bugün hafta sonu.Daha fazla üstad burada olur düşüncesiyle sorumu SON KEZ güncellemek istiyorum arkadaşlar.

Nasıl yardımcı olunmasını istiyorsunuz anlamadım ? :dusun:

Örneğin; kibritten ev yapmak istiyorum, bu konuda yardımcı olun dediğinizde, biz size şöyle bir cevap versek: "önce birkaç kibrit kutusu alın, sonra yapmak istediğiniz evin bir modelini çizin ya da bir yerlerden temin edin, sonra uhu ya da başka bir yapıştırıcı malzemeyle güzelce birbirlerine yapıştırın" bu cevapla size yardımcı olmuş olur muyuz ?
Ya da tamam size yardımcı oluruz ama kibritleri getirin birlikte yapalım demez miyiz ?

Demek istediğim: dosyanızı görmeden size pek yardımımız dokunmaz, sunulan çözümlerde sağlıklı olmaz.
Bunu biliyor, ya da en azından tahmin ediyor olmanız gerek.

İyi hafta sonları...

Murat arkadaşım..Söylediklerinizi en az sizin kadar iyi biliyorum.Ancak;
Gayet iyi açıkladığım ve yoruma gerek bırakmayacak şekilde izah ettiğim çok basit bir soru için dosya eklemenin anlamsız olduğu,üstadlarımı dosyayı açıp zaman kaybetmelerini önlemeyi düşündüğüm için dosya eklemeyi gerek görmedim. Neyse,yine de ilginize teşekkür ederim.

Pekâlâ...
Siz doğru düşünmüşsünüz, ben yanlış düşünmüşüm.
Dikkate almadığınız için teşekkür ederim.

İyi günler..

Merhaba, Murat arkadaşımızın bakış açısına katılmakla birlikte, yapıyı görmediğimizden ötürü ancak hayaller üzerine fikir yürütebiliriz. Bende vermiş olduğunuz I stününda belirsiz aralıklara sahip makbuzlar olduğu varsayımından yola çıkarak; yazdırma alanlarını sınırlandırıp, makbuz ile sayfa numaralının birbirine paralel olduğu varsayımına dayanarak. yazdırılacak sayfaları 1,3,5 şeklinde belirterek makbuzları dökebileceğinizi düşünüyorum.

Ekteki resimde olduğu gibi..

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    65.7 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba

Her ikiniz de haklısınız.Murat arkadaşın da dediği gibi ben örnek dosyayı ufaltarak buraya ekliyor ve sorumu yineliyorum.
Buraya sadece ilk 3 makbuzu koydum. Toplam 16 tane makbuz var. Diyelim ki ilk 5 makbuzu yazdıracağım.Bunu nasıl başarabilirim? Yazdırma sırası her zaman sıradan olacak. yani 1. makbuz,4.makbuz,11.makbuz gibi değil de , baştan 10 makbuz,baştan 5 makbuz gibi..
Tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

Her ikiniz de haklısınız.Murat arkadaşın da dediği gibi ben örnek dosyayı ufaltarak buraya ekliyor ve sorumu yineliyorum.
Buraya sadece ilk 3 makbuzu koydum. Toplam 16 tane makbuz var. Diyelim ki ilk 5 makbuzu yazdıracağım.Bunu nasıl başarabilirim? Yazdırma sırası her zaman sıradan olacak. yani 1. makbuz,4.makbuz,11.makbuz gibi değil de , baştan 10 makbuz,baştan 5 makbuz gibi..
Tekrar teşekkürler

Bende arkadaşların söylediklerine katılıyorum örnek dosyanız olursa cevap alma şansınız artar diğer türlü herkez sizin ne yapmak istediğinizi anlamıyabilir.

Ekli dosyada sayfa1 verileri girdiğinizde aidat makbuzu sayfasındaki kaydırıcı düğme ile istediğiniz kişiye ait makbuzları yazdırabilirsiniz.

Formüller indis fonksiyonu ile yapılmıştır.

Ekli dosyalar

. . .

Merhaba.
Makbuzlar arasındaki boş satırlar eşit olmadı. Örnekteki dosyanızı düzenleyip 1 satır boş bıraktım.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
aa = TextBox1
bb = 1
For i = 1 To aa
Sheets("Aidat Makbuzu").Range("a" & bb & ":ı" & bb + 19).PrintOut
bb = bb + 21
Next i
End Sub

. . .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hem Halit hem de Hüseyin üstadıma çok teşekkürler. İkisi de işimi görür. Makbuz sayılarının değişeceğini düşünerek ufak bir soru değişikliği yapmak istiyorum.
İlk gönderdiğim örneğe bir buton ekleyip, örneğin 124. satırdan aşağısını silip (düzen-temizle-tümü mantığıyla) sayfanın kalanını yazıcıya gönderebilir miyiz?

O rakamı öylesine attım.. Şöyle demek istedim. Bir userform açılıp bir rakam girmemiz istense.Ben de o kutucuğa 124 yazsam. Kodlar o sayfanın 124.satırından aşağısını silse (düzen-temizle-tümü mantığıyla) ve sayfanın kalanını yazıcıya gönderse. İsteğim bu..

. . .

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
aa = TextBox1
Range("a" & aa & ":ı65536").Delete
Range("a1:" & "ı" & aa).PrintOut
End Sub

. . .

Arkadaşım tekrar merhaba.
Ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Bir commandbutton yapıp verdiğiniz kodları ekledim. Butona bastığımda ;

Range("a" & aa & ":ı65536").Delete

satırı sarıya boyanıp çalışmıyor.

. . .

Bir Userform ekleyin.
Üzerinde bir tane Textbox ve buton olsun.

Bu şekilde deneyin.
(Daha önce eklediğim örnekte mevcut.)

. . .

Hüseyin arkadaşım. Tam istediğim gibi olmuş.Çok çok teşekkür ederim. (NOT : İnternete şimdi girdiğim için teşekkür etme fırsatım da yeni oldu.Bu yüzden özür dilerim)

Bu dosyada sayfada iki makbuzu yazdırıyor.

Ekli dosyalar

Geri