• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sadece Görünen Hücrelerden Dİnamaik Pivot Table Oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan onderka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Excel 15.0
Merhabalar,

Forumda arattım benzer birşey bulamayınca buraya yazma ihtiyacı duydum.

Elimde 5000 satırlık bir tablo var ve buna bağlı bir pivot table. Bu tabloya zaman zaman yeni veriler girilecek ve tablo olarak tanımladığım için pivot table kendini otamatik güncelliyor fakat asıl istediğim şey pivot table'ın bilgileri sadece visible cells'ten alması yani ben tabloyu filtrelediğim zaman pivot table'ı filtrede görünen hücrelerden dinamik olarak alsın.

İnternette biraz araştırma aşağıdaki VBA'yı buldum fakat uygulayamadım.

Sheet2.UsedRange.ClearContents

Sheet1.Range("A1:B8").SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy (Sheet2.Cells(1, 1))

ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
Sheet2.UsedRange, Version:=xlPivotTableVersion14).CreatePivotTable _
TableDestination:="Sheet3!R3C1", TableName:="PivotTable3", DefaultVersion _
:=xlPivotTableVersion14

.

Örnek bir dosyayı dosya yükleme sitelerinden birine yüklerseniz daha kolay çözüm bulunabilir.

.

Çalışma dosyasını aşağıya ekledim.

http://www.dosya.tc/server12/mu75oq/New_Compressed__zipped__Folder.zip.html

Özetlemek gerekirse:

"IM Dashboard " sheet'i sorgulama buttonu ile "IM Data" Sheet'ine bağlı burada ben filtre yaparak bilgilerin özetlerini getiriyorum Dashboard'a. Pivot table'dan istediğim ben filtre yaptıkça o da sadece filtrelenen tabloda görünen hücreleri baz alarak bana pivot versin

.

Ben neyi filtrelediğinizi, kriterler ne? anlayamadım. Pivot ve slicer ile zaten istediğiniz şekilde filtreleme yapabiliyorsunuz.

Ben konunuzu anlayabilmem için dosyanıza hakim olmam gerekir. Onun için ben de sizden küçük bir veri tablosu, buna bağlı pivot ve ben tabloda bu kriterlerle filtre yaptığım zaman şunu istiyorum, şeklinde benim anlayacağım şekilde bir şey istemiştim. Siz bütün dosyayı ekliyorsunuz.

Biraz daha açıklama yapar mısınız?

.

Hedeflediğim şey şu;

"IM Data" Sheet'indeki tablodan bir bir pivot table oluşturuyorum . İstediğim şey pivot table kırılım verirken tüm tabloyu değil sadece visible cells olan hücreleri range olarak alsın ve kırılımı ona göre versin. Ben tabloma yeni filtre koyunca pivot table'ım bunu otamatik algılasın ve sadece yine görünen hücreleri baz olarak bana kırılım versin istediğim buydu.

Bir çözüm yok sanırsam bu probleme ?

Geri