• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sadece aktif sayfadaki linklerin guncellenmesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,

sadece o anda kullanilmakta olan (aktif olan) sayfadaki linkleri nasil guncelleyebilirim? bir makro kaydettim ve bir buton ekledim, bu butona bastigimda o sayfadaki linklerin guncellenmesini istiyorum.

problem su: aslinda butun sayfalar birbirinin aynisi, sadece farkli isimlerde (ornek ocak/subat/mart..). sayfadaki linkler de ayni dosyadan guncelleniyor. ben yaptigim butona bastigimda butun sayfadaki linkler guncelleniyo.

umarim anlatabilmisimdir.

kaydettigim makro asagidaki gibi, activeworkbook yerine activesheet falan yazdim ama olmadi:)

yardimlariniz icin tesekkurler

Sub update()
'
' update Macro
'

'
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:= _
"C:\Documents and Settings\Alper\Desktop\Excel\source.xls", Type _
:=xlExcelLinks
End Sub

Mehaba,

Link güncellemeden kastınız nedir. Küçük bir örnek ekleyerek açıklarsanız daha anlaşılır olur diye düşünüyorum..

.

merhaba, linkleri guncellemekten kastim baska bir excel dosyasindan degerleri aliyorum.

ornek ekledim, istedigim "Guncelle" butonuna bastigimda sadece o an hangi sayfa aciksa sadece o sayfadaki linklerin guncellenmesi (ornegin mart diyelim) ama digerlerinin guncellenmemesi (ocak ve subat ayni kalacak).

tesekkurler

Ekli dosyalar

VBA dilini bilmiyorum ama asagidaki kodda "ActiveWorkbook.UpdateLink" komutunu "ActiveSheet.UpdateLink" gibi birseyle degistirmek isimi gorecek sanirim ama bu yazdigim komutla olmuyor. bunun dogrusu nedir acaba?

Sub update()
'
' update Macro
'

'
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:= _
"C:\Documents and Settings\Alper\Desktop\Excel\source.xls", Type _
:=xlExcelLinks
End Sub

='C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adı\Desktop\Excel\[source.xls]Sheet1'!B2

Kullandığınız bu formül kendini güncelleyen bir formüldür. Bunun için güncelleme butonuna neden ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım.

.

sunun icin: automatic update'i iptal ettim, sadece manuel olarak linkleri update etmek istiyorum. makro dan kastim da guncelleme butonuna bastigimda sadece o sheet icindeki linkleri guncellemesi.

eger Edit->Links->Update seklinde yaparsam workbook icindeki tum sheet'lerin linkleri guncellenmis oluyor.

umarim izah edebilmisimdir.

yardimci olabilecek kimse yok mu acaba?
tesekkurler

Geri